ANNONS

Nyboda fritidsgård anordnar tjejvecka

Nyboda fritidsgård.
Nyboda fritidsgård.
För att öka andelen tjejer på Nyboda fritidsgård anordnas under vecka 3 en speciell tjejvecka med ett stort program av workshops och föreläsningar.
ANNONS

Nyboda fritidsgård har under flera års tid brottats med att det har varit fler killar än tjejer som besöker fritidsgården. En del tjejer har för fritidsgårdens personal uppgett att de inte kommer eftersom de killar som är där är högljudda och tar stor plats.

– Vi vill att fritidsgården blir en plats som är välkomnande för alla, och tjejveckan är en del i att fler tjejer ska vilja komma hit, säger Jairo Correa, fritidsledare på Nyboda fritidsgård.

Späckat schema

Under tjejveckan kommer det bara att vara tjejer på fritidsgården. All personal kommer att vara kvinnlig och de tjejer som besöker fritidsgården kommer att ha ett stort program att välja mellan. Det kommer att arrangeras flera workshops, bland annat i att vara DJ, dans och yoga. En kommunpolis kommer att föreläsa om narkotika och grooming och den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar kommer att föreläsa om sitt arbete som riksdagsledamot och om sin yrkesroll ur ett kvinnligt perspektiv.

Programmet bygger på de önskemål som tjejerna som brukar vara på fritidsgården har och det är också de tjejer som brukar besöka fritidsgården som kommer att vara funktionärer. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.