ANNONS

Nybrokajen – Edsbergs slott tur och retur

Ms Aphrodite III avgår från Nybrokajen kl 17 den 5 maj.
Ms Aphrodite III avgår från Nybrokajen kl 17 den 5 maj.
Andreas Näsman fortsätter lobba för båttrafik i Sollentuna.
Andreas Näsman fortsätter lobba för båttrafik i Sollentuna.
Den 5 maj ordnar Sollentunabon Andreas Näsman ännu en kryssning mellan Edsbergs slott och Nybrokajen.
Syftet är, precis som tidigare, att göra en rolig grej – och sätta Sollentunas vattenvägar i fokus.
ANNONS

För tredje gången på fyra år har Andreas Näsman på eget bevåg chartrat en Strömmabåt för en engångskryssning mellan Stockholm och Sollentuna.

Datumet är valt med omsorg.

Den femte i femte, klockan fem (på eftermiddagen) kastar Ms Aphrodite III loss från Nybrokajen och sätter kurs mot Edsvik.

– Jag gör det här som en rolig grej, jag har börjat bli igenkänd och folk uppskattar det, säger han till Mitt i Sollentuna.

 

Båtturerna är också en del av ett enträget lobbande för att Sollentuna kommun ska utnyttja vattenvägarna mer.

– Edsviken är verkligen jättevacker. Jag åker där ibland med min egen lilla båt, och tycker att man borde göra något mer av det. Att få komma till Sollentuna och Edsvik med båt är ett fantastiskt sätt att visa upp kommunen, säger Andreas Näsman.

Om han som privatperson kan lägga ut pengar för båten och sedan få tillbaka det på biljettförsäljningen, då borde Sollentuna kommun våga ta risken, resonerar han.

– Jag önskar att kommunen kunde göra en upphandling på åtminstone fem eller tio turer per säsong. Det finns absolut en efterfrågan, säger han.

ANNONS

Magnus Ramstrand (KD), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna, håller med om att Sollentunas vattenvägar kan utnyttjas bättre. Som politiker är han dock försiktig med att ta egna initiativ av den typen.

– Jag vill inte detaljstyra på det sättet, det är tjänstemännen som måste komma med ett förslag först. Jag vet att just det här har varit uppe på diskussion tidigare, och att man har pratat med olika bolag men inte kommit fram till en kommersiellt gångbar lösning, säger Magnus Ramstrand.

 

Biljetterna till årets tur släpptes i november på sajten Billetto.se, och idag finns det kvar ett 60-tal.