ANNONS

Nybygge står tomt – går inte att sälja

Brf Brygghusen, Väsjön, Sollentuna.
45 obebodda lägenheter med utsikt mot Väsjöbacken.
Det planeras många nya bostäder i Sollentuna de kommande åren. Men lägenheterna är svårsålda och flera av byggherrarna tvingas stoppa pågående projekt.
– Marknaden med förhandsavtal långt i förväg är, om inte redan död, så väldigt svag, säger Brita Engvall på Småa.
ANNONS

Byggföretaget Småa var först ut med att börja sälja nyproducerade lägenheter vid Väsjön.  Planen var 84 lägenheter fördelat på sex bostadshus norr om sjön, men hittills har det bara blivit hälften.

Lägenheterna i Brf Brygghusen lades ut till försäljning 2017 och lockade ett antal köpare att skriva avtal, men de var för få. På grund av det svaga intresset beslutade Småa att dela upp byggprojektet i två etapper – och köparna drog sig ur.

Tillfälliga företagsbostäder

Tre av sex bostadshus står klara, insprängda mellan Kastellgårdsvägen och Väsjön. Tanken var att de första boende skulle flytta in under januari/februari 2019, men ingen av de 45 lägenheterna har någon köpare. Småa har blivit tvungna att tänka om.

– I och med att marknaden ser ut som den gör har vi inte kunnat sälja dem. Därför behåller vi dem internt och kommer att hyra ut dem som företagsbostäder tills marknaden ser bättre ut, säger Brita Engvall på Småa.

De andra tre bostadshusen i detaljplanen, etapp två, kommer inte bli av inom den närmaste framtiden.

– Vi ligger lågt nu. Marknaden med förhandsavtal långt i förväg är – om inte redan död – så väldigt svag, säger Brita Engvall.

Brf Brygghusen, Väsjön, Sollentuna.

Ytterligare tre flerbostadshus är tänkta att byggas mellan de redan färdigställda och strandkanten. Men nu är det stopp.

ANNONS

Fler byggen stoppas

En annan byggherre som tvingats stoppa sitt bostadsbygge i Sollentuna är Peab, rapporterar Vi i Sollentuna. Bygget av 110 lägenheter i Tureberg pausas för att det inte finns något intresse från köpare.

Även där anser man att den svaga marknaden är orsaken och att det i sinom tid kommer att vända. När den gör det planerar Peab att starta upp försäljningen på nytt, säger företagets vd till tidningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.