ANNONS

Nybyggen säljer slut direkt

Husen växer upp som svampar ur jorden i Lindholmen. Utanför Veronica Aderös fönster byggs en villa där snart en ny granne flyttar in. "Skönt att slippa renovera", tycker Veronica om arr bo i ett nytt hus.
Husen växer upp som svampar ur jorden i Lindholmen. Utanför Veronica Aderös fönster byggs en villa där snart en ny granne flyttar in. "Skönt att slippa renovera", tycker Veronica om arr bo i ett nytt hus.
Kulla Lindholmen SLUTSÅLT
Kulla Lindholmen SLUTSÅLT
Bällsta park SLUTSÅLT
Bällsta park SLUTSÅLT
Både i Åby ängar och Bällstaberg har det varit kö för att få köpa nybyggda bostäder.

Suget efter nyproduktion är stort i hela Vallentuna.

195 bostäder byggdes i kommunen 2014. Nästan alla är sålda.
ANNONS

I Lindholmen råder nybyggaranda. Hit, till de nya villaområdet i södra Lindholmen flyttar dubbelarbetande småbarnsfamiljer med jobb i stan som vill ha mycket hus för pengarna.

En av de nya Lindholmenborna är Veronica Aderö och hennes familj.

– Jag tyckte att det låg långt borta först. Men sedan provgick vi till Roslagsbanan. Det tog bara åtta minuter, eftersom jag jobbar på Östermalm fungerar pendlingen bra, säger hon.

Veronica bor i ett av de grå husen med lite industritouch i designen. Husen har sålt bra.

Men ännu mer rusch har det varit efter de landsbygdsromantiska röda husen i grannområdet Kulla. Här är alla de 30 villorna, av vilka de sista blir klara i år, redan sålda.

– Nu är intresset stort men det var litet trögt i början när projektet bara fanns på papper. När folk ser hur det ser ut lockar konceptet med vedspis i köket och stora tomter, säger Michael Johansson, arbetschef på Småa som byggt Kullaområdet.

Även i södra Vallentuna är nyproduktioner hett byte. I Bällstaberg bygger JM området Bällsta park. Nästa år är det inflyttning i de 30 första villorna. Men här finns inget att köpa. Husen såldes helt slut innan JM gick ut med försäljningen offentligt. Den sista etappen med 10 villor säljs nu till köpare som registrerat sig som så kallade vip-kunder.

– Antal lediga bostäder för etapp två förmedlas när vi släpper bostäderna utanför vip-kön, säger Feras El-Soudi, projektledare på JM.

I centrala Vallentuna har Mitt i Vallentuna tidigare rapporterat om rusningen efter lägenheter i Åby ängar. Flera byggherrar är inblandade där. Alla har inte påbörjat försäljningen. Först ut var Riksbyggen som i höstas började sälja sina 91 lägenheter, främst till sina registrerade bosparkunder. Här finns enstaka lägenheter kvar.

ANNONS

Förra året påbörjades 195 bostäder i Vallentuna, enligt kommunens bostadsbyggnadsprognos. Målsättningen var över 100 fler. Mäklaren Malou Parkkila, Svens Fastighetsförmedling tycker att byggtakten är för låg.

– Det är stor efterfrågan på nyproduktion. Vi hör det hela tiden från våra kunder, säger hon från våra kunder. Men byggtakten i Vallentuna är för låg, säger hon.

Var är det som lockar med nyproduktion?

– Det är livskvalitén! Man slipper renovering och underhåll. Så är det billigare att bo i nyproduktion, man är befriad från fastighetsskatt de första 15 åren, säger hon.

En nyproducerad villa i Vallentuna kostar runt fem miljoner kronor.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.