ANNONS

Nyckelviken ställer ut

Lena Otterheim går programmet Textil form.
Lena Otterheim går programmet Textil form.
I årets utställning kommer besökarna att få ta del av både arbeten och verk, möta studerande och lärare från skolans olika utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design.
ANNONS

Hantverkspedagogerna kommer även att ha levande verkstad på vårutställningen och det finns även möjlighet till mat och fika i restaurangen i Röda salen.

– Det kommer att bli en folkfest, som alltid. Vi tycker att vi har hittat ett vinnande koncept och är stolta över att kalla detta årets höjdpunkt, säger Magnus Svensson som är kommunikationsansvarig på skolan.

Han menar att utställningen inte bara lockar nyfikna från allmänheten utan även att det är många inom branschen som kommer för att se på elevernas verk.

– Jag tror att det är många som tycker att det är spännande att se in i spåkulan och se vad den nya generationen går för.

Under dagen kommer besökarna kunna ta del av åtta olika utställningar, en för varje utbildning och där 190 elever deltar.

En av utställarna är Lena Otterheim som går programmet Textil form. Hon ska bland annat ställa ut en 27 centimeter lång stortå i textil.

– Den är inspirerad av min mormors stortå. Jag tycker att det är spännande att jobba med de två elementen naturen och människan och ställa dem mot varandra. Just stortån symboliserar både framtiden men även hur vi formas av vår historia. Min mormor är 94 år gammal. Åldern har gett både rynkor, ärr, liktornar och blåsor som berättar om den tiden som har varit och de val som hon har gjort i livet, säger hon.

Hon kommer under helgen även att ställa ut en mask, ett fotoverk, tre filmer och en bildväv. Hon menar att människor idag gärna vill skapa en sorts ”supermänniska” och ifrågasätter forskning som eftersträvar mänsklig perfektion.

I en av filmerna bläddrar hon igenom sina skissblock för att visa hur viktig processen är.

ANNONS

– Jag vill att betraktaren ska se hur en tankegång ser ut hos en konstnär. Jag slutar alltid så långtifrån där jag trodde att jag skulle hamna, säger hon.

Idag börjar Nyckelviksskolans vårutställning. Bland åtta utställningar där 190 elever deltar kommer alltifrån konsthantverk till arkitektur att kunna beskådas.

En längre version av artikeln finns i fredagens Lidingö tidning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.