Välj ditt område
Nattlig bild från centralbron mot Gamla stan
Stormen har dragit vidare och morgontrafiken flyter på bra.

Morgonkollen: Man gick bärsärk i Högdalen

Nyheter hela länet Ruskvädret gav en ovanligt lugn natt i länet, uppger polisen. Och vid 06.45 fanns det inga större störningar i morgontrafiken trots halka. Men ett tusental hushåll är utan ström.

Enligt Stockholmspolisen har natten varit ovanligt lugn sett till antalet larm – kanske beror det på det ogästvänliga vädret som rått i natt.

Strömlöst i skärgården

Ett tusental hushåll är utan ström efter stormen i natt. Bland annat saknar 862 av Vattenfalls abbonenter på Djurö, Nämndö och Runmarö el. Reparation pågår. Enligt Vattenfall ska strömmen vara tillbaka vid lunchtid.

På morgonen har vinden mojnat och enligt SMHI kan vi vänta oss regn eller snöblandat regn under dagen. Vägarna är våta och det är risk för svår halka om temperaturen sjunker.


Man gick bärsärk

I Högdalen gick en man bärsärk och krossade flera skyltfönster i centrum innan han kunde stoppas av polis. Han uppges ha krossat rutorna till Pressbyrån, Biblioteket, Blomsteraffären och ytterligare en butik.

– Han skar sig på kuppen och fick köras till sjukhus för omplåstring innan han fortsatte till polisstationen, säger Mikael Pettersson, befäl på regionledningscentralen.

Mannen, som är i 20-årsåldern, är misstänkt för skadegörelse.


Stal verktyg – fastnade på bild

Två tjuvar tog sig in på en byggarbetsplats på Skatvägen i Huddinge vid tvåtiden i natt. De utlöste larmet och fångades på bild av vaktbolagets kameror. När polisen kom dit fanns fotspår i snön som ledde fram till hjulspår efter en bil som såg ut att ha lämnat i hast.Men polisen hade tur.

– En patrull i närheten kunde stoppa en bil med två personer. När de jämförde med bilden visade de sig vara en fullträff, äger Mikael Pettersson, på regionledningscentralen.

De båda männen greps misstänkta för grov stöld. Båda är i 50-årsåldern.


Skulle träna – blev världsetta

Missa inte artikeln om friidrottaren Fredrik Samuelsson från Hässelby SK som i söndags slog nästan alla rekord när han deltog i distriktsmästerskapen i mångkamp.

LÄS MER: Chockade alla vid Stockholms distriktsmästerskap


Polisen om biljakten med höggravid bakom ratten

Läs polisen Bosses egna berättelse om biljakten på E18 natten till onsdag och om ett ingripande han sent ska glömma.

LÄS MER: Bosse om dramat: ”Hon föder i bilen”

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Kungen firar födelsedagen på slottet

Morgonkollen

Brand har slagit ut Stockholms tågtrafik

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby