Morgonkollen: En död i brand och SL går plus

5238-stockholm
Den kvinna som hittades efter en lägenhetsbrand i Solna har avlidit. Ta det försiktigt, både om du kör bil mot Märsta och planerar en tur på isen. Här är måndagsmorgonens Stockholmsnyheter.

Kvinna avliden efter brand

Vid halv åtta-tiden på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en lägenhetsbrand på Kapellgatan i Huvudsta i Solna. En kvinna i 60-årsåldern påträffades i lägenheten och fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Varning för fotanglar….

En Willys-butik i Märsta utsattes vid klockan 00.40 för en smash and grab-kupp där butikens enté krossades med en bil innan gärningspersonerna flydde i en annan bil. Det rapporterar Aftonbladet. Längs sin flyktväg ska de ha spridit ut en stor mängd fotanglar.

…och för tunn is

Flera skridskoåkare hamnade i vattnet när isen på Baggenfjärden i Nacka gav vika under söndagen. Enligt Sveriges radio larmades räddningstjänsten till platsen, men skridskoåkarna ska själva ha kunnat ta sig upp ur vattnet. RÄddningstjänsten Södertörn uppmanar allmänheten att inte gå ut på isen eftersom den är mycket tunn.

SL tjänar pengar igen

För första gången på länge ökar intäkterna för biljetter mer än vad det kostar för SL att köra tunnelbanor, pendeltåg och bussar. Det rapporterar DN som granskat SL:s ekonomi. Förra året gick SL plus med 160 miljoner kronor.

Bråk inför fotbollsmatch

När Kim Källström gjorde comeback i Djurgården blev det oroligt i Globen-området i anslutning till träningsmatchen mot norska Vålerengen. Polisen uppgav på söndagseftermiddagen att flera personer hade fått avvisas från platsen, men att läget senare var lugnt. Matchen slutade 3-0 till norrmännens fördel.

Härligt vårvinterväder

Dagen kommer att bjuda på soligt, vårvinterväder. Under förmiddagen först halvklart med höga, tunna moln som lättar frampå dagen. Då väntas soligt väder och hela 3-6 plusgrader.