Min lokala hjälte

Morgonkollen: Explosion i polischefs bil

Morgonkollen, lördag.
Det kan förekomma lätta snöfall i länet under måndagen.
En bilexplosion, moderat vill bilda regering med S och svårt sjuka barn skickas utomlands. Här är kvällens och nattens händelser i Stockholms län.

Polischefs bil exploderade i Täby

Vid 00.30 natten mot måndag hördes smällar i ett bostadsområde i Täby. Det visade sig vara en bil som exploderat. Ingen ska ha skadats i explosionen, enligt polisen. Bilen tillhör en polischef.

– Det är en polisanställd som har en chefsposition i region Mitt. Tekniker och bombtekniker säkrar spår och ser om det finns ytterligare explosiva föremål i närheten, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mats Eriksson känner inte till att det skulle finnas någon hotbild mot polischefen. Polischefen och dennes familj har tagits om hand.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Svårt sjuka barn skickas utomlands

Bristen på intensivvårdsplatser för barn är akut i Sverige, rapporterar Dagens nyheter. Bara 27 av 37 vårdplatser är öppna, och det har lett till att de svårast sjuka barnen skickas utomlands för att få rätt vård. På Nya Karolinska är bara sju av tio vårdplatser öppna. Anledningen är bland annat brist på sjuksköterskor och personal. Förra året skickades sex barn utomlands, främst till Norge, Danmark och Finland, enligt DN.

Moderat vill bilda regering med S

Tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M) skriver på DN Debatt att han vill att Moderaterna samarbetar med Socialdemokraterna.

”Efter 2018 har vi att se fram emot en svag S-ledd eller en svag M-ledd regering. Ingendera kommer att ha kraft att genomföra nödvändiga reformer utan att samarbeta. Därför bör vi vara öppna för en regering mellan M och S. Dörren till SD bör stängas”, skriver Mikael Odenberg.

Ebba Busch Thor sjöng ut

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor medverkade i tv-programmet ”Så ska det låta” under söndagskvällen. Och hon fick beröm av allianskollegan Anna Kinberg Batra (M) som twittrade så här:

Snön är tillbaka

Stockholm vaknar upp i ett lätt snöfall som på sina håll fortsätter under dagen. I övrigt en grå och mulen dag med en eller ett par minusgrader.