Morgonkollen: Fritt fram bada topless på badhus

Nu är det fritt fram att bada med bar överkropp på badhus.
Nu är det fritt fram att bada med bar överkropp på badhus.
En trafikolycka i Häggvik, debatt om stenkastning i riksdagen och nya riktlinjer som gör det möjligt att bada topless på badhus. Det här är morgonens nyheter i Stockholm.

Fyra förhördes efter skolklotter

Efter att polisen fått vetskap om klotter på Hägerstensåsens skola åkte de till skolan vid 20-tiden i går kväll. Fyra personer, samtliga över 18 år, förhördes på platsen och är nu misstänkta för skadegörelse.

Epa-traktor körde vårdslöst i Häggvik

En epa-traktor krockade med en bilist i Häggviksrondellen igår kväll strax efter klockan 20. Enligt polisen körde traktorföraren mycket vårdslöst och korsade flera filer innan denne körde in i personbilen.

Flera misstänks för rattfylleri

Under natten mot fredagen har polisen gjort flera trafikkontroller runt om i Stockholm city och Danderyd. Resultatet blev att fyra personer misstänks för rattfylleri.

Misstänkt misshandel i Järfälla

Polisen har gripit en man som misstänks för grov kvinnofridskränkning. Detta efter att en kvinna i Järfälla berättat att hon blivit utsatt för misshandel.

Det misstänkta brottet innebär att misshanden skett upprepade gånger.

Student avstängd vid KTH

En student vid KTH har stängts av sedan han blivit påkommen med en telefon under en tenta.

Enligt SVT uppgav mannen att han var så trött att han glömt att lägga ifrån sig telefonen. Men den förklaringen köper inte högskolans disciplinnämnd som nu stängt av studenten i sex veckor.

Enligt nämnden är studenter skyldiga att ta del av instruktioner och en mobiltelefon kan innebära att man försöker fuska på tentan.

Topless tillåts på badhus

Nu är det ok för personer som definerar sig som hen att bada topless på badhus. Detta efter ett beslut från Diskrimineringsombudsmannen (DO), rapporterar TT.

I fortsättningen riskerar badhus som förbjuder personer att bada med bar överkropp kritik från DO. Frågan har utretts efter att en person som definierar sig som hen anmält ett badhus i Stockholm.

Debattörer uppmanar till mindre biltrafik

Kanske är det dags att skippa bilköerna på Essingeleden och börja cykelpendla till jobbet? På DN Debatt i dag skriver Klimatmålsberedningen att utsläppen från bilar, flyg och godstransporter måste minska med 70 procent till år 2030 jämfört med 2010 års nivå.

I dag: Debatt om stenkastning i riksdagen

Under fredagen hålls en debatt i riksdagen efter den senaste tidens stenkastning mot blåljuspersonal, vilket Mitt i rapporterat om vid flera tillfälllen.

Enligt SVT, som berättar om riksdagsdebatten, hålls mötet efter initiativ från Liberalerna som vill se skärpta straff mot unga som bryter mot lagen. Debatten börjar 09.00 och deltar gör bland andra samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan (S).

Spana in självrengörande toaletter

I dag kan du titta närmare på hur självrengörande toaletter fungerar. Det är Stockholms stad som visar upp den nya tekniken på Norra Bantorget klockan 10.30.

Förseningar på Roslagsbanan

Det förekommer förseningar på upp till fem minuter på Roslagsbanans Kårstalinje. Detta efter att tågen går saktare än normalt mellan Frösunda och Ekskogen.

Glöm inte paraplyet ikväll

Efter att fredagen inleds med mulet väder väntas regnskurar dra in över Stockholm från klockan 20 ikväll.