Morgonkollen: Fullt på akuten

Karolinska sjukhuset entré
Det har varit mer än fullt på sjukhusen i veckan, en man knivskars i city i går kväll och en asylsökande som nekades vård dog. Det är några av morgonens Stockholmsnyheter.

Knivskars vid rånförsök i city

En man utsattes för ett rånförsök tidigt på fredagskvällen på Malmskillnadsgatan i Vasastan. Enligt polisen knivskars mannen i armen och fick föras ill sjukhus. Polisen spanade efter rånaren i området, men har inte kunnat gripa någon misstänkt.

Asylsökande nekades vård – dog

Danderyds sjukhus hade kommit fram till att den 24-årige mannen, som var asylsökande, behövde specialistvård för sitt hjärtfel. Men trots det fick han ingen vård. I stället dog mannen en tid senare till följd av just hjärtfel. Nu kritiseras sjukhuset av Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar SVT.

Larm om slagsmål på ungdomsgård i Rinkeby

Rädda barnen slår larm om situationen på Ungdomens hus i Rinkeby. Det skriver Dagens nyheter. Enligt organisationen förekommer det arrangerade slagsmål mellan ungdomar på gården – påhejade av personalen. Rädda barnen har därför anmält situationen till stadsdelsnämnden, polisen och gjort en orosanmälan till socialtjänsten. När stadsdelsdirektören fick kännedom om saken beslutades det att boxningsverksamheten skulle stängas och situationen utredas.

Fullt på flera akutsjukhus

Det har varit fler patienter än vad det finns vårdplatser på Stockholmssjukhusen i veckan, rapporterar Dagens nyheter. Värst har det varit på Karolinska i Huddinge, men också på Karolinska i Solna och Daderyds sjukhus har varit överfullt. En teori till varför trycket har varit så högt är att influensasäsongen är i gång och många som borde gått till en vårdcentral söker sig till akuten.

Festligt för alla som gillar tråd söder om stad…

I helgen pågår Sy- och hantverksfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö. En fest för alla som gillar sömnad, stickning, knyppling, virkning, broderi, vävning och allt annat hantverk som har med tyg, nål och tråd att göra. Läs mer om mässan här.

…och festlig frälsning norr om stan.

I helgen pågår Awakening Europe – och Friends arena förvandlas ett gigantiskt till väckelsemöte. Under lördagen kommer 50 000 gratisbiljetter att delas ut på stan.

Äntligen lite sol

Dagen kan bjuda på en hel del sol, även om det kan passera både moln och någon enstaka skur. Temperaturerna håller sig däremot på blygsamma 1-6 grader.