Morgonkollen: Halkvarning och budgetdebatt

stadshuset
Stadshuset.
Budgetdebatt i Stadshuset, rammad Klaratunnel och halkvarning för ishalka på vägarna.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Buss rammade Klaratunneln:

En SL-buss rammade in i Klaratunneln vid 23-tiden på tisdagskvällen. Tunneln fick stängas av under tiden som brandförsvaret arbetade med att få ut bussen, som av någon anledning försökt at t köra in i tunneln, trots att inga busslinjer går genom den. Ingen person kom till skada. Senare under natten bärgades bussen och tunneln kunde öppna upp för trafik igen.

Lugn natt:

Polisen rapporterar att det har varit en lugn natt och morgon, förutom trafikolyckor under morgonen på grund av ishalkan. Ingen personskada rapporterad under morgonen, meddelar polisen.

Trafiken: 

Tvärbanan: SL meddelar att det är stopp mellan Stora Essingen och Liljeholmen på grund av spårhinder. De hänvisar till alternativa färdmedel. På övriga sträckan blir det generella förseningar på som mest 15 minuter.

Halkvarning på vägarna då det finns risk för lokal ishalka. Många avstängda vägar under morgonen på grund av trafikolyckor. Busstrafiken drabbas av halkan och förseningar kan väntas.

Stockholms budget 2017:

Idag inleds kommunfullmäktiges två dagar långa budgetdebatt i Stadshuset då politikerna i Stockholms stad ska besluta om nästa års budget. Du kan följa debatten på plats i rådslagen i Stadshuset eller via webb-tv och radio. Läs mer på Stockholms stads hemsida.

Vädret: 

Delvis klart till en början men här och var dimma enligt SMHI. Frampå dagen ökad molnighet men mest uppehåll. I kväll blir det regn. 0-3 grader dag som natt. Senare i dag kan bli blåsigt, omkring sydväst som i natt blir tidvis frisk.