Min lokala hjälte

Morgonkollen: Hemlös rånad i City och supporterbråk vid Stadion

Hemlös rånad i City i natt, storbråk under ungdomsderbyt i går och tv-kanal som stoppats av Turkiet. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Tre killar i 20-årsåldern rånade och misshandlade i går natt en hemlös man på Klarabergsgatan i City. De gav honom knytnävsslag och tog hans pengar. Men den angripne mannen lyckades hålla fast en av rånarna tills polisen kom och grep honom, skriver twitterkontot YB Södermalm. Chansen är stor att även gripa de övriga eftersom vittnen filmade händelsen.

Det uppstod storbråk i samband med gårdagskvällens derby på Stadion mellan Djurgården och Hammarbys U21-lag. Utanför ville mellan 150 och 200 supportrar konfrontera varandra medan polisen försökte hålla isär dem. Matchen avbröts men återupptogs. En av deltagarna greps och anhölls i natt för våldsamt upplopp.

– Det kommer förhoppningsvis att identifieras fler deltagare under dagen, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter

Två poliser fick lindriga skador.

Den kurdiska tv-kanalen Newroz, med bas i Stockholm, har stängts ner av det franska satellitbolaget Eutelsat. Detta efter påtryckningar från den turkiska regimen, rapporterar Ekot.

– Här har vi en regim som har gått väldigt långt i sin jakt på journalister och försöker tysta det fria utbytet av idéer. Ett företag som lyssnar på regimen och stänger ner en tv-kanal som inte ens riktar sig mot medborgare i Turkiet är oerhört problematiskt, säger Jonathan Lundqvist, ordförande på Reportrar utan gränser.

Vädret väntas bli fortsatt molnigt och grått med temperaturer på mellan 6 och 8 grader. Inget regn.