Välj ditt område
Morgonkollen, söndag.
Den vackra himlen är utbytt mot 50 nyanser av grått.

Morgonkollen: Katt dog vid lägenhetsbrand

Nyheter hela länet En katt avled efter brand, Nano och Ace Wilder till Mellofinal, Jiload Hamad till Bajen och en extremt lugn helg. Här är kvällens och nattens händelser i Stockholms län.

Katt dog vid lägenhetsbrand
En lägenhet på Riddargatan på Östermalm brann under lördagseftermiddagen. Samtliga i flerfamiljshuset fick evakueras tillfälligt men kunde återvända då branden kunde begränsas till en lägenhet. En person förd till sjukhus och fyra katter som också bodde i lägenheten ska ha rökskadats. En så allvarligt att den senare avled under räddningsarbetet.

 

Extremt lugn helg i Stockholm
Enligt polisen har det varit en extrem lugn helg i Stockholm. Teknikerna har inte behövts skickas ut en enda gång under den gångna helgen och på polisens ledningscentral säger de att det inte varit så här lugnt på länge.

 

Ace Wilder till final i Melodifestivalen
Kungsholmstjejen Ace Wilder knep en direktplats till Mello-finalen under lördagskvällen med sin låt Wild Child. Den andra finalisten blev Nano som har växt upp i Tumba men nu bor i Södertälje. Han blev efter lördagens framträdande en favorit till segern. Lidingögruppen De vet du gick vidare till andra chansen.

 

OS till Stockholm 2026?
Patrik Rosenholm vann sin debutmatch i Davis Cup. Hammarbybacken öppnar för åkning. Daniel Ståhl ställer upp i fel sport. Det och mycket mer i sportsvepet.
Här är veckans sportsvep.

 

Jiload Hamad klar för Hammarby…
Hammarby står för Allsvenskans största profilvärvning. Det skriver Fotbolldirekt på sin sida när de skriver att Jiload Hamad är helt klar för Bajen. Han ska presenteras av klubben under tisdagen.
Läs om värvningen på Fotbolldirekt.

 

…Och Simon Thern till AIK
24-åriga Simon Thern har ett kontrakt med holländska Heerenveen men lånas in under hela säsongen 2017 till AIK.
– Hoppas att mina egenskaper på och utanför fotbollsplanen ska kunna hjälpa AIK till ett SM-guld, säger Simon Thern till AIK.

 

Fifty shades of grey
Så lyder dagens väderrapport. Det blir om möjligt ännu gråare idag. Till kvällen kan det komma duggregn eller möjligen lätt snöfall. Temperaturen håller sig vid nollan för att under natten ramla ner på några minusgrader.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Zalando öppnar lager i Kungsängen

Kultur

Följ med på vandring i Asplunds pärla

Jorma Toivonen som har Sexhistoriska museet hemma i villan i Skarpnäck
Nyheter

Jorma ställer ut sina erotiska prylar

Morgonkollen

Barnfamilj i Haninge utsatt för brandattentat

Talla Alkurdi och SL-kort
Nyheter

S vill ge halva priset på SL-kort i lågtrafik

Manchester United fans Geoff Hill
Sport

Rörstrandsgatan röd av Manchester United-fans