Min lokala hjälte

Morgonkollen: Lämnade bilen och smet från olycka på Tranebergsbron

Två smitningsolyckor tidigt på måndagsmorgonen, 53 anmälningar om sexuellt ofredande under We are Sthlm och polisinsats med hastighetskontroller vid grundskolorna.

Här är nattens och morgonens händelser i Stockolm.

Två trafikolyckor där föraren smitit inträffade tidigt på måndagsmorgonen.

Klockan 04.34 blev en man påkörd bakifrån av en annan bilist på Tranebergsbron. Han hade smärtor i nacken och ambulans tillkallades. När polisen kom dit hade föraren i den andra bilen lämnat platsen. Bilen stod kvar på bron. Polisen letade med polishund efter föraren, men utan resultat. Ärendet rubricerades som vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Mindre än en timme senare, klockan 05.20 var det dags igen. Det inträffade en trafikolycka i Södra länken, Nackatunneln. En krockskadad bil stod stilla i slutet av tunneln och flera personer ska ha setts springa från bilen. När polisen kom stod ett antal personer i närheten av bilen, men det var oklart vem föraren var. Bilen togs i beslag.

Stockholms ungdomsfestival We are Sthlm är över och sammanlagt har minst 53 anmälningar om sexuellt ofredande gjorts mellan tisdag och söndag, skriver Dagens Nyheter.

Det fattas 100 lärare i Stockholms stad när läsåret börjar. För att klara situationen kallas 70 pensionerade lärare in. Ny statistik från Utbildningsförvaltningen visar att Stockholms stad kommer att behöva rekrytera 1 700 nya pedagoger varje år de kommande tio åren. Skolborgarrådet Olle Burell (S) befarar att bristen på behöriga lärare kommer att bli allt större i takt med att Stockholm växer och kräver nu att regeringen ska prioritera fler utbildningsplatser på lärarutbildningarna i Stockholm i sin höstbudget, skriver SVT Nyheter Stockholm.

Den här veckan börjar skolorna igen på riktigt efter sommarlovet och så. 6 av 10 bilförare kör för fort i anslutning till grundskolor där hastighetsbegränsningen är 30 km i timmen, visar mätningar som Motormännen har gjort. Från och med idag har polisen en specialinsats med hastighetskontroller vid grundskolor.

Sommaren håller på att göra come back. Det är ett lätt duggregn i Stockholm på morgonen. Men framåt dagen spricker det upp och blir soligt, 21-22 grader.