Min lokala hjälte

Morgonkollen: Landning avbröts i sista stund

Piloten var precis på väg att landa när han tvingades avbryta.
Piloten var precis på väg att landa när han tvingades avbryta.
En Boeing 737 avbröt landningen på Arlanda i sista stund på måndagkvällen. Risk för lokal frosthalka på vägarna i dag. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Pilot avbröt landning

Det var strax efter klockan 20 på måndagen som piloten fick indikation på att det var något fel med vingarnas klaffar på den Boeing 737 han flög för flygbolaget Eurowings. Han hade då redan inlett landningen, men fick gå upp igen i sista stund. En halvtimme senare gjorde han ett nytt landningsförsök och då gick det bra. Planet kom från Dûsseldorf med 168 passagerare. Tekniker ska nu gå igenom planet för att fastställa vad felet var.

 

Maskerade rånare ringde på dörren

Flera maskerade gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål ringde på dörren till en bostad i Akalla strax före klockan 20 på måndagen. Målsäganden öppnade dörren och blev hotad av rånarna, men de avbröt rånförsöket och sprang därifrån. Polisen kom med hundar för att jaga rånarna, men de kom undan. Målsäganden var fysiskt oskadad, men mycket chockad.

 

Alpina stjärnan Anna Holmlunds tillstånd bättre

Skicrosstjärnan Anna Holmlund som varit medvetslös sedan hon kraschade under en träning i Innichen den 19 december har flyttats från intensiven på Karolinska i Solna till en vårdavdelning. 29-åringen som bor på Stora Essingen andas nu själv utan hjälp från respirator och all sövande medicinering har tagits bort. Henes fysiska tillstånd beskrivs som”stabilt” av landslagsläkaren Jakob Swanberg, men hon är fortfarande medvetslös.

 

30 äger en fjärdedel av marken i Stockholms län

25 procent av länets mark ägs av 30 privatpersoner, företag, stiftelser, myndigheter och kommuner. De spelar en nyckelroll när regionen växer. Mitt i Stockholm har talat med några av dem och så här ser de på framtiden.

 

Snö eller regn och risk för halka

Under tisdagen blir det mulet väder och snö eller regn, och 0 till 2 grader i Stockholm.

Risk för lokal frosthalka på vägarna då det större vägnätet har övervägande fuktiga eller våta vägbanor medan det mindre vägnätet har övervägande snövägbana.