Min lokala hjälte

Morgonkollen: Lyxhus förstört i brand

Ett känt par inom näringslivet fick sin villa totalförstörd i en våldsam brand under natten. Politikerveckan i Järva har haft premiär – och det blir växlande molnighet under dagen. Här har du morgonens nyheter.

Stor brand på Värmdö. En villa i Strömma på Värmdö fattade eld vid 18.30-tiden på måndagskvällen och brann ner till grunden. Det skriver tidningen Expressen som även rapporterar att det var en av de stora villorna på en av strandtomterna som brann. Ägarna till huset ska även vara ett känt par inom näringslivet. Enligt uppgifter till tidningen var anledningen en gasolgrill som välte och en gasoltub som exploderade. Ingen person ska ha skadats.

Sminkbutik utsattes för smash and grab-försök. Vid 02.20-tiden natten mot tisdagen kom ett larm till polisen om att en bil kört rakt in genom skyltfönstret i butik i Gustafsberg. Bilen stoppades av jalusierna, uppger SVT Nyheter Stockholm. Ett stort polisuppbåd, och även räddningstjänsten, ryckte ut. Tjuvarnas bil lämnades kvar på platsen och ingen person hade gripits på tisdagens morgon. Enligt polisen ska tjuvarna inte ha fått med sig något stöldgods.

Politikervecka i förorten. Just nu pågår på försök första omgången av en politikervecka i Järvaområdet. Det är den ideella föreningen the Global Village som har bjudit in politiker för att möta boende och prata om förortens utmaningar i Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Akalla, Kista, Husby och Spånga. Det skriver tidningen Dagens Nyheter. Politikerveckan kommer bland annat att besökas av utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), arbetsmarknads- och idrottsborgarrådet i Stockholm, Emilia Bjurgren (S), och opositionsborgarrådet i Stockholm, Lotta Edholm (L). Tanken är att även intresseorganisation och föreningar ska delta i framtiden och att politikerveckan i Järva, precis som Almedalsveckan på Gotland, ska bli ett årligt arrangemang.

Vädret. Det blir växlande molnighet under dagen och runt 20 grader. Mest chans till sol blir det under förmiddagen fram till lunch, enligt webbplatsen klart.se Sannolikheten för regn är mycket låg så du kan lämna paraplyet eller regnkläderna hemma.