Min lokala hjälte

Morgonkollen: Man pistolrånad på sin bil

I dag väntas molnigt väder i Stockholm och regn som drar in på eftermiddagen.
I dag väntas molnigt väder i Stockholm och regn som drar in på eftermiddagen.
En man blev rånad på sin bil i Rinkeby, en annan man påträffades blodig i Hässelby villastad. Sarah Sjöström tog silver i OS.

Här är morgonens och nattens nyheter i Stockholm.

Vid 20-tiden i går kväll blev en man rånad på sin Audi RS6 i Rinkeby. Han stod på en vändplan då han blev inparkerad av flera andra bilar och avtvingad sin bil. Han blev även misshandlad och rånarna körde därifrån med hans bil i riktning mot E18.

Enligt Aftonbladet blev han hotad med pistol och nersparkad. Det är oklart hur skadad han blev.

Strax tidigare på tisdagskvällen mötte en motionär en blodig man i Hässelby Villastad.

”En person som varit ute och motionerat har mött en blodig person som skrikit att han blivit skjuten” säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Mannen var skadad i ett ben. Han fördes med ambulans till sjukhus och brottet är rubricerat som synnerligen grov misshandel. Enligt polisen har offret varit mycket knapphändig om vad som orsakade misshandeln.

22-åriga Sarah Sjöström från Södertörn tog sin andra medalj på OS i Rio de Janeiro under natten till onsdagen.

Hon tog silver på 200 meter frisim efter en tuff kamp med amerikanskan Katie Ledecky som vann. Med tiden 1.54.08 satte Sarah Sjöström nytt svenskt rekord och hon var jättenöjd efteråt.

”Jag gjorde mitt livs lopp på distansen i en OS-final. Jag var helt utpumpad och tog ut allt som fanns kvar” sa Sarah Sjöström till Radiosporten.

I samma final kom 22-åriga Michelle Coleman på sjunde plats. Hon är uppvuxen i Vallentuna och tävlar för Spårvägen.

Gårdagens blåsiga väder tvingade Gotlandsbåten att ställa in två turer mellan Visby och Nynäshamn. Men idag har vindarna mojnat och färjorna avgår som vanligt, meddelar företaget.

Vädret i Stockholm väntas idag bli molnigt och på eftermiddagen drar regn in västerifrån, enligt SMHI.

Det kan vara en god idé att ta med paraplyet om man vill gå och lyssna på Stockholms visdagar som drar igång ikväll på Lasse i parken i Hornstull. Ikväll uppträder Thorsten Flinck, Kenny Håkansson och Maria Blom och det finns även tak för besökarna