Min lokala hjälte

Morgonkollen: Man skjuten i Husby

En man skottskadad i Husby, byggbolag bidrar själva till bostadsbristen och matvaror på vägbanan skapar köer på E4. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Skottlossning i Husby

Det var vid midnatt som flera personer kontaktade polisen efter skottlossning i området kring Oslogatan i Husby. Polisen fann på plats en man som ska ha skjutits med flera skott men som var vid medvetande när han fördes till sjukhus, uppger P4 Stockholm. Polisen sökte under natten två gärningsmän.

– Vittnen har sagt att de såg två maskerade personer springa från platsen, säger Eva Nilsson, länsvakthavande vid polisen till Mitt i.

Byggherrar bidrar till bostadsbrist

Det tar i snitt tio år att bygga ett nytt flerbostadshus i Sverige, enligt en granskning från Dagens Nyheter. En orsak till de långa byggtiderna är enligt DN att byggbolagen själva väljer att bygga i etapper, för att kunna få högre priser vid försäljning.

Tappad last skapar bilkö

Det råder kö på E4/E20 Södertäljevägen i höjd med trafikplats Nyboda, efter att en lastbil tappat matvaror på vägbanan. Strax före klockan sju rapporterade Trafik Stockholm att Nybodakurvan är avstängd söderut. Trafiken leds om via Årstalänken och Åbyrondellen och bärgare är på väg.

I kollektivtrafiken fanns vid sjutiden på morgonen inga rapporter om störningar.

AIK avancerar

AIK slog Falkenberg hemma med 2-0 i fotbollsallsvenskan på söndagskvällen. I och med att IFK Göteborg samtidigt tappade poäng innebar segern att Solnalaget avancerade till tredje plats i tabellen, fyra poäng bakom ledande IFK Norrköping och två bakom Malmö.

Messi till Friends

På onsdag bjuds det på interanationell storfotboll på Friends arena. Spanska ligamästarna Barcelona drabbar samman med engelska mästarna Leicester i en försäsongsmatch i International Champions Cup. Uttagna i Barcelonas trupp är båda superstjärnorna Leo Messi och Luis Suarez, och i Leicester skyttekungen Jamie Vardy.

Augusti är festivalmånad

Pride avslutades igår men nu är det ny månad med nya festivaler. 16-21 augusti är det dags för Stockholms kulturfestival med massor av evenemang i stan. Samma vecka arrangeras ungdomsfestivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården. Månaden avslutas med Popaganda på Eriksdalsbadet 26-27 augusti, med artister som Belle & Sebastian, Susanne Sundfør och Little Jinder.

Vädret

Mestadels soligt men med en del stackmoln under dagen. Framåt eftermiddag/kväll finns också risk för en och annan lokal regnskur, enligt SMHI:s prognos för måndagen. Temperatur mellan 19 och 23 grader.