Morgonkollen: Man skjuten med flera skott – och inställda tåg på gröna linjen

Flera inställda tåg i morgonrusningen.
Flera inställda tåg i morgonrusningen.
Man i Traneberg sköts med flera skott strax efter midnatt.
Flera inställda avgångar i morgonrusningen på tunnelbanan.
FN-dagen uppmärksammas med svenska flaggor och krav på utbildning för alla.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Man skjuten med flera skott

Polisen fick in ett larm om skottlossning strax efter midnatt. En man hittades skjuten vid Tranebergsparken i Alvik.

– Han är förd till vård på sjukhus, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisens mediecenter.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha kopplingar till gängkriminalitet och träffats av flera skott. Ingen har ännu gripits och ingen misstänkt finns för brottet. Polisen har spärrat av parken för en teknisk undersökning.

En anhållen för skott i Fagersjö

Polisen har anhållit en man efter gårdagkvällens skottlossning i Fagersjö. Två personer ska ha blivit beskjutna vid en bensinmack i Fagersjö, men kommit undan oskadda.

Mannen som är anhållen är i 30-årsåldern och misstänks nu för försök till mord. Tidigare greps ytterligare en man i 20-årsåldern, men han är nu släppt, enligt Mats Eriksson vid Stockholmspolisens mediecenter.

Inställda avgångar i morgonrusningen

SL ställer in vissa avgångar under morgonrusningen mellan 06.30 – 09.30 på grund av vagnbrist. Framförallt är det på gröna linjen, men även på den blå. För mer info hänvisar SL till reseplaneraren på sl.se.

FN-dagen firas med temat utbildning

Idag hissas den svenska fanan i topp på flaggstänger och i SL-trafiken med anledning av FN-dagen. Dagen uppmärksammas framförallt i skolorna och årets tema är utbildning, ett av 17 mål som världens ledare har enats om i Agenda 2030.

Målen gäller mellan år 2016 och 2030, och enligt mål fyra ska alla barn i världen få möjlighet till utbildning av bra kvalitet som ger dem viktiga kunskaper. Utbildning pekas också ut som en förutsättning för att nå många andra av de 17 viktiga målen.

Fortsatt grått och mulet

Ett paraply kan vara bra att ha i väskan under dagen. Det gråa och ostadiga oktobervädret fortsätter med mulet och tidvis regn under måndagen.