Morgonkollen: Misstänkt försökte köra över polis

stadshuset
Misstänkt försökte köra över polis, över 100 skottlossningar i länet och fortsätt koka vattnet i Nacka.
Här är nattens och morgonens händelser.

Misstänkt försökte köra på polis

När polisen stoppade en person som misstänktes köra bil rattfull ska personen försökt köra över polisen. Polisen lyckades hoppa undan och skadades inte. Händelsen inträffade vid 22:50 på Hantgerverkargatan på Kungholmen. Personen som körde bilen greps misstänkt för grov misshandel och rattfylleri.

Över 100 skottlossningar i länet

Hittills i år har det varit 105 skottlossningar i Stockholms län. Aldrig förr har polisen registrerat så många skjutningar, berättar P4 Stockholm.

Sedan årsskiftet har sju personer dödats och 43 skadats i skjutningar runt om i länet. Flest skjutningar har det varit i område nord, där bland andra Järva och Sollentuna ingår. Där har fem personer dödats och 25 skadats i totalt 62 skjutningar i år.

Fortsätt koka vattnet i Nacka 

De som bor i Kil, Insjön och Velamsund rekommenderas att koka sitt vatten. Orsaken är att koliforma bakterier har hittats – bakterier som kan komma från tarmen hos djur eller människor eller från naturen. Kommunen gick ut med rekommendationen under onsdagen. Sedan dess har ledningarna spolats och längs med en längre sträcka av Värmdövägen undersöker man ledningarna genom att filma. Rekommendationen att koka vattnet kvarstår.

Hur våldsam är ungdomsfotbollen? 

Senaste tiden har det rapporterats om bråk mellan fotbollstränare, föräldrar och domare på en ungdomscup som slutar med att en förälder bryter benet. Har ungdomsfotbollen blivit hetsigare och våldsammare? Vad tycker du?

Solchans först imorgon

Idag har SMHI lovat minst 2,5 mm regn i Stockholm. Förhoppningsvis blir det uppehåll från klockan 10 och framåt. Men först imorgon tittar solen fram igen.