Min lokala hjälte

Morgonkollen: Misstänkt mordbrand och ny tränare i Djurgården

Två mordbränder och ny tränare i Djurgården. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Två villabränder – polis misstänker mordbrand

Vid kvart i elva fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i en villa i Tyresö. Personal från tre brandstationer deltog i släckningsarbetet. Villan brann ner till grunden, men man lyckades stoppa elden från att sprida sig till intilliggande byggnader. Huset ska ha varit obebott och inga människor ska ha skadats. Vad som orsakade branden är ännu oklart, polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Några timmar efter den första branden var det dags igen. En villa i Huddinge började brinna. Även där har polisen inlett en förundersökning om mordbrand.

Klart med ny tränare i Djurgården

Engelsmannen Mark Dempsey, som tidigare varit ungdomstränare i Manchester United tar över rollen som chefstränare i Djurgårdens IF efter sparkade Pelle Olsson.

Socialsekreterare får 135 000 i skadestånd

Den socialsekreterare som fick utstå hot och som fick sin bil nedbränd på grund av ett beslut hon fattat i tjänsten har fått 135 000 kronor i ersättning av Botkyrka kommun. Efter skatt blir det 63 000 kronor.

– Det täcker ganska precis mina utgifter till följd av attentatet, men det blir ingenting över för sveda och värk, säger hon i en intervju med DN.

Slut på sommarvädret

Värmen och solskenet är borta, i varje fall tillfälligt. Idag blir det mulet med spridda skurar. Temperaturen kommer ligga runt 20 grader.