Välj ditt område
S:t Görans sjukhus.
S:t Görans sjukhus.

Morgonkollen: Misstänkt våldtäkt på psykakuten

Nyheter hela länet En polis i bikini grep tjuven och så tar du dig fram under Pride. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Patient misstänkts ha våldtagit patient på psykakut

En manlig patient misstänks ha våldtagit en kvinnlig patient på S:t Görans sjukhus psykiatriska akutmottagning i Stockholm under onsdagen, rapporterar Aftonbladet. Mannen är anhållen och bortförd från vårdavdelningen. En internutredning ska nu genomföras på mottagningen.

Sjuksköterskebristens konsekvenser

Sjuksköterskebristen har lett till att vårdplatser stängs och operationer ställs in, skriver DN. Bristen gör även att praktikanter får en sämre förberedelse för arbetslivet eftersom handledningen inte alltid hinns med.

Pride

Stockholm Pride, tiden för fest och allvar, tickar på runt om i stan. I morgon lördag är det dags för den stora paraden, här kan du läsa hur innerstadsbussarna påverkas och hur du ska göra om du vill dansa med i tåget.

Mikaela brottade ner tjuven – i bikini

Tjuven gav sig på fel person. Iklädd bikini brottade semesterlediga polisen Mikaela Kellner ner ficktjuven i Rålambshovsparken.

Victor har tagit farväl av livet

Victor Theander, grundare till matkasseföretaget Middagsfrid, talade öppenhjärtigt om sin dödliga sjukdom. På torsdagen somnade han in, omgiven av sin fru och sina tre barn, uppger företaget på sin Facebooksida. Här kan du läsa Victors starka historia.

Annorlunda sommarjobb

14 ungdomar i Bagarmossen har ett något udda sommarjobb – konstnärer. Resultatet är skulpturer och en muralmålning i Bagarmossens centrum som invigdes i går.

Trafiken

Ett bra läge för biltrafiken, det är få bilar ute och inga köer, enligt P4 Stockholm. Även kollektivtrafiken rullar på bra.

Vädret

Soligt, men närmast kusten kan dimma inledningsvis förekomma och fram på dagen 20-25 grader. I natt ökar molnighet ifrån sydväst, men mest uppehåll och 7-12 grader, enligt SMHI.

Till sist

För alla er som är sugna på att prova på blötare vattensporter, låt er inspireras av Mitt i:s reportage.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Trafik

Krock vid Barkarby skapade köer – tre skadade

Nyheter

Nu ryker glasskioskerna i Kungsträdgården

Nyheter

Begränsad Kårstalinjetrafik från nystarten

Nyheter

Lotta Edholm (L):”Låt staden betala vakterna”

Nyheter

16-åring häktad för skjutning på HVB-hem

Nyheter

Sista chansen att tycka till om nya city