Morgonkollen: Sex gripna misstänkta för grov våldtäkt

Liljeholmsbron i morgonrusning 9 november 2016.
Liljeholmsbron i morgonrusning 9 november 2016.
Sex gripna misstänkta för grov våldtäkt på Ålandsfärja. Halt väglag, snömodd och rekommendation att låta bilen stå om man inte bytt till vinterdäck.
Här är några av morgonens nyheter.

Sex gripna för grov våldtäkt

Sex personer har gripits efter en anmälan om misstänkt grov våldtäkt på en kryssningsfärja mellan Åland och Sveriges, skriver Sveriges radio.

Polisen grep de misstänkta ombord på färjan. Våldtäkten ska ha ägt rum natten till den 5 oktober.

Samtliga sex är hemmahörande i Sverige, enligt SR.

 

 

SMHI varnar för fortsatt snöfall

SMHI klass 1-varnar på flera håll i landet, skriver Aftonbladet.

Om man inte har bytt till vinterdäck ska man fundera på om man kan låta bilen stå, säger meteorlog Alexandra Ohlsson till tidningen.

Över östra Svealand med Stockholms län och upp till Uppland kommer ett snöfall att hålla i sig. I Stockholm avtar snöfallet under eftermiddagen, skriver tidningen.

 

 

Risk för snömodd och halka på många vägar

På flera håll i länet varnar sajten Trafiken.nu för risk för snömodd på flera vägar. Flera vägarbeten pågår också på olika håll i länet.

Även Sveriges radios trafiksajt varnar för halt väglag på många håll i Stockholms län, såväl på gångbanor, bilvägar som cykelbanor.

 

 

USA-valvaka på Stockholms-kafé

En valvaka hölls på Hard Rock café i Stockholm natten till onsdag, med anledning av presidentvalet i USA, rapporterar Dagens Nyheter.

Valvakan inleddes vid 20.30-tiden med en paneldebatt med politiker och organisationer deltog. Ämnet för kvällen: det amerikanska valsystemets svagheter, skriver DN.

Vid klockan 06.30-tiden på onsdagen såg republikanernas presidentkandidat Donald Trump ut att gå mot seger, enligt fler medier.

 

 

Så ofta nås unga av positiv alkoholreklam

Ungdomar översköljs av reklam med positiva alkoholbudskap i sociala medier, tv och tidningar, skriver Svenska Dagbladet.

Barn och ungdomar i åldrarna 15 till 24 år nås av alkoholreklam och budskap om alkohol i snitt 1 120 gånger i månader, enligt en rapport som organisationen IQ låtit ta fram.

IQ:s verkställande direktör Juan-Pablo Roa säger att han är överraskad över de höga siffrorna och tycker att det är hög tid att se över lagstiftningen för alkoholreklam, skriver SvD.

 

 

Här är professorns råd till 65 plus

Gösta Bucht, professor emeritus i geriatrik, säger till sajten news55, att det är viktig att alla personer över 65 år vaccinerar sig för att bygga upp immunförsvaret.

– Äldre får svårare, mer långdragna infektioner och mer kvarstående symptom, säger Gösta Bucht enligt sajten.