Morgonkollen: Mordförsök i Rinkeby och vårdgarantin sänks

Morgonkollen tisdag.
Morgonkollen tisdag.
Polisen utreder mordförsök i Rinkeby och de växande vårdköerna får landstinget att sänka sina ambitioner.
Här är natten och morgonens Stockholmsnyheter.

Mordförsök i Rinkeby

Polisen larmades vid 21.30-tiden på måndagskvällen till Rinkeby efter uppgifter om en skadad person. På plats påträffades en man med skärsår i halsen.

Den skadade fördes till sjukhus och en förundersökning om försök till mord har inletts, uppger polisen.

Landstinget klarar inte sin vårdgaranti

Stockholmaren får vänta allt längre på vård och flera tusen patienter hade vid en mätning i juli väntat i fler dagar än vad vårdgarantin tillåter, det har Mitt i Stockholm nyligen rapporterat om.

Landstinget sänker nu sina ambitioner inför 2017. Det nya målet är att 83 procent av patienterna ska få vård inom den utsatta tiden, istället för 90 procent, skriver DN.

Ny metod kan stoppa streetrace

De olagliga streetracen i Stockholm har länge varit en huvudvärk för polisen. Men nu ser en ny metod som kan stoppa racen ut att vara på gång. Missa inte Mitt i:s rapportering om detta.

Trafiken:

En taxibil på E4 vid trafikplats Frösunda i Solna började av oklart skäl brinna tidigt på tisdagsmorgonen. Detta har orsakat störningar i trafiken på E4 i södergående riktning, rapporterar Aftonbladet. Enligt en första rapport ska trafiken rulla som vanligt vid 07.30.

Kollektivtrafiken:

Resenärer på gröna linjen får i morgonrusningen räkna med inställda avgångar mellan klockan 07 och 09. I övrigt rapporteras inga större störningar hos SL.

Vädret:

Grått, grått, grått. Dessutom en hel del regn är att vänta under tisdagen. Paraply och sol i sinne gäller för dagen, alltså.