Morgonkollen: OS-guld till Sarah Sjöström från Södertörn

Sarah Sjöström inför avresan till Rio.
Sarah Sjöström inför avresan till Rio.
Sveriges har nu tagit sitt första OS-guld, i Huddinge pågår släckningsarbetet fortfarande på morgonen efter en skolbrand och i Nacka blev en butik utsatt för en smash and grab-kupp.

Här är morgonens och nattens nyheter i Stockholm.

Guld och världsrekord av Sarah:

Sarah Sjöström som tävlar för Södertörns simsällskap knep Sveriges första OS-guld när hon vann 100 meter fjärilsim vid OS i natt. Sarah Sjöström som är född i Rönninge i Salems kommun slog dessutom nytt världsrekord på tiden 55,48 är dessutom nytt världsrekord.

– Tar jag OS-guld på 100 meter fjäril så skiter jag i resten och dansar samba på Copacabana!, sade hon till Lokaltidningen Mitt i, före avresan till Rio.

Brandkåren släcker brand vid skola:

I Segeltorp i Huddinge kommun jobbade brandkåren fortfarande på morgonen efter att Utsälje skola börjat brinna sent i går kväll. Larmet kom klockan 23.14 i går kväll.

– Vi har inlett förundersökning om grov mordbrand, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral.

Skolan har inte brunnit ned till grunden men är ordentligt skadad i den del där gymnastiksalen ligger.

Glasögonbutik utsatt för smash and grab:

I Nacka fick polisen rycka ut efter att det kommit larm från en glasögonbutik på Torggatan strax före klockan tre natten till måndagen.

– Ett vittne har uppgett att tre personer försvunnit från platsen i ett slags Van. De har inte kört in i fönstret med bilen utan fått upp det på något annat sätt, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral.

Tillverkning av knark orsakade explosion i Skogås:

Polisen misstänker att tillverkning av narkotika ligger bakom en explosion i ett lägenhetshus i Skogås vid 21.30-tiden i går kväll. Senare kom det fram att någon jobbat med att tillverka narkotika inne i lägenheten.

– Lägenheten är i stort sett intakt, men man har kastat ut en behållare på gården som brandkåren har fått släcka, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt SVT fick tre personer föras till sjukhus på grund av den rökutveckling som uppstod.

Misstänkt våldtäkt på festival:

En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen på en baja-maja i samband med Weekend-festivalen på Östermalms IP i helgen. Enligt uppgifter i DN i går blev en polispatrull kontaktad klockan elva på lördagskvällen.

Gata i innerstan avstängd efter olycka:

Sankt Eriksgatan är avstängd i närheten av Vanadisplan. Enligt SR är gatan avstängd efter att en portal blivit nerkörd strax efter klockan sju på måndagsmorgonen.

Fint väder väntar efter semestern:

Fler och fler börjar komma tillbaka till jobbet efter semestern. I dag väntas mestadels klart väder och 23 grader varmt klockan 14 på eftermiddagen enligt SMHI. På kvällen mulnar det på lite mer och temperaturen sjunker till strax under 20 grader.