Min lokala hjälte

Morgonkollen: Polis sköt fel person i benet – åtalas

Stockholm.
Stockholm.
En polis åtalas för att ha skjutit fel person i benet, Liberalerna vill införa trakasseriutbildning och i kväll intas Friends Arena av ett gäng världsstjärnor.

Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Polis åtalas för skott i benet

Den 16 oktober förra året larmades polis om att en beväpnad man hade setts i Bagarmossen i södra Stockholm. Efter en biljakt prejades mannen av vägen i Enskededalen och en polis sköt flera skott mot fordonet, en av personerna i bilen träffades då i benet. Det visade sig att de i bilen inte hade något att göra med den man som skulle ha setts i Bagarmossen. Nu åtalas polisen och rättegång väntar, men den kvinnliga polisen jobbar fotfarande kvar i yttre tjänst, rapporterar DN.

Vill införa trakasseriutbildning

Denna sommar har sexuella trakasserier och övergrepp visat sig vara vanligt förekommande på festivaler i landet. I Göteborg startar nu ett projekt där alla som arbetar med festivaler eller på krogar i kommunen måste gå en särskild utbildning för att bli bättre på att upptäcka och hantera misstänkta fall av sexuella ofredanden och övergrepp. Nu vill Liberalerna införa liknande utbildning i Stockholm, det rapporterar P4 Stockholm.

Världsstjärnor i Solna

Lionel Messi mot Jamie Vardy. Världslaget mot superskrällen. Regerande spanska ligamästarna mot regerande engelska ligamästarna. I kväll möts FC Barcelona och Leicester City FC på Friends Arena i Solna. Matchen ingår i försäsongsturneringen International Champions Cup och avspark är klockan 20.00. Intresset är stort – över 40 000 biljetter är sålda.

Södertäljebron lagas av fängelsedömd

Bolaget E-schakt Entreprenad reparerar Södertäljebron trots att ägaren 2015 dömdes för bedrägeri och näringsförbud. Trafikverket skrev – samtidigt som rättegången pågick – under ett kontrakt värt 47 miljoner kronor, skriver SvD Näringsliv.

Visstidsanställdas hälsa ska studeras

Osäkra anställningsformer ökar, särskilt i Stockholm, men det är inte helt klart vilka hälsoeffekter det får. I augusti kommer därför ett forskarteam på Karolinska Institutet i Solna sätta igång en studie i ämnet. Forskarteamet kommer att följa minst 500 personer under fler års tid för att få så säkra resultat som möjligt, berättar P4 Stockholm.

Svampinformation för asylsökande

Giftinformationscentralen har kontaktat Migrationsverket för att få ut broschyrer till asylsökande om svampar som kan vara farliga, berättar TT. Broschyrerna kommer bland annat att delas ut på boenden, efter att en syrisk kvinna insjuknat då hon ätit vit flugsvamp. Hon har livshotande skador.

Hett på mitti.se

Okokt makaron i brevlåda – Huddingebor hittar tecken på att tjuvar rekar.

Följ med på skärgårdsutflykt i kalla krigets kölvatten.

Molnigt framåt kvällen

Morgonen och förmiddagen blir solig och varm i Stockholm med mellan 17-21 grader och det råder fortfarande brandrisk i länet. Under eftermiddagen, däremot, ökar molnigheten men vi ser ut att klara oss utan regn. Temperaturen fortsätter att hålla sig runt 20 grader.