Välj ditt område

Morgonkollen: Pridestart och värmebölja

Nyheter hela länet En man knivhöggs i benet vid Medborgarplatsen i natt, det är förbjudet att elda i hela länet och i dag sätter Pridefestivalen igång.

Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Medborgarplatsen, Södermalm:

En man blev knivhuggen i benet i natt vid Medborgarplatsen.

Polis och ambulans fick larm klockan 01.09 om att en man knivhuggits och när de var på plats visade det sig att mannen skadats i låret av en kniv. Enligt anmälan ska fyra okända yngre män ha omringat mannen och en av dem hade sedan knivskurit honom i låret.

Polisen fann en kökskniv i närheten av brottsplatsen. En förundersökning om grov misshandel är inledd.

Trafikolycka, Norrbyvägen-Ulvsundavägen:

En taxibil och en personbil kolliderade klockan 06.32 i morse vid Norrbyvägen-Ulvsundavägen. Ena föraren fördes till sjukhus med lindriga skador.

Skadegörelse i Sätra:

Polisen fick larm vid 05.11 om att fyra unga män bråkade och hoppade på bilar i Sätra. En person omhändertogs på grund av berusning.

Eldningsförbud i hela länet:

I lördags beslutade länsstyrelsen i Stockholms län att eldningsförbud råder i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark på grund av det varma vädret. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 23 juli klockan 16 och varar tills vidare.

Det innebär att grillning endast är tillåtet vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning och att man har släckutrustning i närheten.

Start för Stockholms Pride:

I dag sätter Stockholm Pride igång. I år är temat ”Vem bestämmer”.

Pride House i Kulturhuset på Sergels torg öppnar idag, med föreläsningar, workshops och debatter. På onsdag öppnar Pride Park på Östermalms IP.

På lördag är det dags för Prideparaden där cirka 45 000 personer deltar, och som brukar locka nästan en halv miljon åskådare. http://mitti.se/paraden-far-en-ny-strackning/?tag=kista

Vädret:

Värmen håller i sig och det blir mellan 25 och drygt 30 grader varmt enligt SMHI, som har gått ut med ett meddelande om höga temperaturer. Så passa på att bada medan värmen råder!

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Catti och Jari (Catti Brandelius och Jari Enqvist) gör musikperformance på Bredängs folkliga kulturfestival
Kultur

Späckad kulturfestival i Bredäng

Morgonkollen

Vaknade av explosion utanför villa

Trafik

Krock vid Barkarby skapade köer – tre skadade

Nyheter

Nu ryker glasskioskerna i Kungsträdgården

Nyheter

Begränsad Kårstalinjetrafik från nystarten

Nyheter

Lotta Edholm (L):”Låt staden betala vakterna”