Morgonkollen: Istappar hinder för tågtrafiken

Det blir inte kallt och soligt som under helgen utan nollgradigt.
Det blir inte kallt och soligt som under helgen utan nollgradigt.
Man hittad knivhuggen och polisen misstänker mordförsök. Töigt väder ställer till det för tågtrafiken. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Istappar hinder i tågtrafiken

Tågen kör med reducerad hastighet till och från Stockholm. Orsaken är att det hänger istappar i järnvägstunnlarna och personal finns under måndagsmorgonen på plats för att ta bort dessa.

– Jag  vet att man håller på att avsyna i några av tunnlarna, Eva Nordén, pressjour på trafikverket. Sådant här uppträder ibland när det varit kallt och töar. Vi har reducerad hastighet på några sträckor och det finns ingen prognos.

Alla tåg på sträckan Södertälje Syd övre till och från Stockholms central påverkas, destinationerna Hallsberg, Göteborg, Norrköping, Malmö, Karlstad och Oslo. Det finns enligt Trafikverket ingen prognos för när åtgärderna i tunnlarna är klart.

 

Även tåg från Södertälje centrum mot Märsta Uppsala, där det var stora istappar i tunneln i norra Tullinge, körde under morgen i max 30 km/h. Vid 08-tiden ska översynen ha varit avslutad där, enligt trafikverkets information.

P4-Stockholm uppger att morgontågen har varit försenade på grund av istapparna med upp till 30-minuter.

 

Man knivhuggen i misstänkt mordförsök

Polisen misstänker försök till mord efter att ha hittat en skadad man i Farsta. Både ambulans och flera polispatruller larmades till Farstavägen/Kvickensvägen på söndagskvällen efter att mannen hittats skadad i en bil där. Mannen fördes till sjukhus med förmodade knivskador, men han var då enligt polisen vid medvetande. Polisen uppger att det har gjorts en teknisk undersökning på platsen och att brottsplatsen spärrats av…

 

SL höjer priset i dag

I dag försvinner SL:s zonindelning men samtidigt höjs priserna. Här kan du läsa mer om de stora höjningen som sker i dag måndag och även kommer upprepas framöver.

 

Tre män misstänkta för rånplanering 

Tre yngre män är misstänkta för förberedelse till rån, uppger polisen. Männen fastnade i en poliskontroll i Akalla natten till måndag. Då polisen kontrollerade männens bil i samband med ett misshandelsfall upptäcktes att handeldvapen. Männen i fordonet bedömes inte ha något att göra med misshandelsfallet utan blev alltså istället misstänkta för förberedelser till rån.

– Jag fick besked att de är frigivna, men utredningen fortsätter, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral på måndagsmorgonen.

 

Buss bärgad på E18

En buss bärgades på E18 norr om Stockholm under morgonen, uppger Trafikverket. Trafiken förbi platsen påverkades kraftigt. Bussen, i höjd med trafikplats Lahäll på E18 i riktning mot Norrtälje, var bärgad vid 07-tiden.

 

Man knivrånad i Hägersten

En man blev vid 22.30-tiden på söndagskvällen rånad av två knivbeväpnade män i Hägersten, uppger polisen. Mannen ska själv efteråt ha tagit sig hem och därifrån larmat polisen. Mannen har för polisen berättat att han blivit tvingad att lämna ifrån sig både mobiltelefon och plånbok. De knivbeväpnade männen ska också under hot tvingat mannen att lämna ifrån sig koden till bankkortet. Händelsen ska ha inträffat vid en idrottsplats i Hägersten. Polisen har inget spår efter misstänkta.

 

Och vädret…

Efter en helg med kyla och klart väder och en del sol i Stockholm blir det lite varmare på måndagen, enligt SMHI. Morgonen startar med temperaturer strax under nollan. Under dagen blir det någon plusgrader. Det blir också en dimmig eller disig dag i Stockholmsområdet.