Min lokala hjälte

Morgonkollen: skola agerar efter barnofredanden

Christinaskolan på Lidingö.
Christinaskolan på Lidingö.
Man försökte locka in flicka i sin bil vid skola, telebutiker sätter in åtgärder efter rån och smash-and-grab mot PostNord.
Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Väktare sätts in i telebutik efter rån

En Tele2-butik i Södertälje patrulleras nu av väktare varje dag för att förebygga rån, skriver SVT Nyheter. Under sommaren har i snitt tre telebutiker rånats i månaden i länet.

Detta är inte den första telebutiken som reagerar efter rån, tidigare i år stängde Tele2 sin butik på Rinkebystråket efter en smash-and-grab och för ett par veckor sedan stängde Telia i Vällingby tillfälligt efter flera rån.

Varnar efter ofredanden mot barn nära skolan

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om flera anmälda ofredanden mot barn på Lidingö, bland annat att en man ska ha försökt locka in en flicka i 10-årsåldern i sin bil genom att fråga om hon ville ha godis. I går hände det igen, enligt SVT Nyheter, denna gång vid Christinaskolan på Lidingö – något som fått skolan att reagera genom att skicka ett sms till föräldrar och hålla fritids inomhus under onsdagseftermiddagen.

Smash-and-grab mot Postnord i Kista

I natt drabbades PostNords lokaler i Kista av en smash-and-grab, skriver P4 Stockholm. Det var en hjullastare som kördes in i lokalerna. Det är enligt polisen oklart om gärningspersonerna lyckades få med sig något stöldgods.

Friska vindar i höstsolen

I dag väntar åter en vacker höstdag, enligt SMHI. Det blir en mestadels solig dag i länet, men vid kusten kan det vara läge att hålla i hatten!