Morgonkollen: brand i Vasastan och skuldsatta bostadsföreningar

I dagens Mitt i granskas bostadsrättsföreningar - som i många fall är dras med stora skulder.
I dagens Mitt i granskas bostadsrättsföreningar - som i många fall är dras med stora skulder.
Bostadsrättsföreningar är dolda skuldbomber, tio skadades i brand i Vasastan och Zlatan får egen staty vid Friends Arena.
Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Din bostad kan vara en dold skuldbomb

Många bostadsrättsföreningar i Stockholms innerstad dras med stora skulder – ibland sexfaldigt mer än vad som rekommenderas enligt ekonomiexperter. Det visar Lokaltidningen Mitt i:s granskning av ett femtiotal olika bostadsrättsföreningar. Läs hela granskningen här.

Brand utbröt i norra Vasastan

Strax innan klockan nio i går kväll utbröt en brand i ett bostadshus på Ynglingagatan i norra Vasastan. Tio personer fördes enligt polisen till sjukhus med brand- eller rökskador. Branden var släckt innan klockan 22 i går kväll.

Zlatan får egen staty utanför Friends Arena

I går kväll vann Zlatan Guldbollen för elfte året i rad. Under Fotbollsgalan avslöjades även att Zlatan får en egen staty vid Friends Arena, skriver Aftonbladet.

– Det känns otroligt stort. Jag kommer att gå bort en dag, men statyn kommer att vara där för evigt, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Trafiklandstingsrådet vill återinföra t-banepoliser

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) vill återinföra särskilda tunnelbanepoliser för att öka tryggheten i kollektivtrafiken.

– Det måste finnas polis i vår kollektivtrafik, i vår tunnelbana. Tunnelbanepolisen, som vi en gång hade, måste återupprättas och åter börja patrullera, vara synlig och bekämpa på plats, dygnets alla timmar i kollektivtrafiken, säger Tamsons till SVT Nyheter.

Transaktivister ockuperade Socialstyrelsens kontor

I går eftermiddag tog sig ett 70-tal aktivister Socialstyrelsens kontor, rapporterar SVT Nyheter. Det var aktivistgruppen Transförsvaret som ockuperade lokalerna på Rålambsvägen, Kungsholmen, för att visa sitt missnöje mot att transsexualism fortfarande är en psykiatrisk diagnos. På kvällskvisten avslutades ockupationen.

”Till slut fick vi inte träffa någon av de politiska ledare som skulle kunna genomföra några av våra krav. Det betyder att det här är bara en början till vår kamp.”

Så skriver Transförsvaret på sin officiella Facebooksida.

Rånare gav tillbaka mobil – var för gammal

I går kväll rånades en person av flera personer som maskerat sig genom att ha halsdukar över sina ansikten. Men när gärningsmännen i Lillängen, Nacka, fick se bytet, en mobiltelefon, fick brottsoffret tillbaka det på en gång. Mobiltelefonen var enligt rånarna för gammal. Polisen lyckades inte spåra gärningsmännen.

Varmt – men mulet

Snökaoset är fortsatt ett minne blott. Enligt SMHI blir det en mulen men relativt varm dag med upp till ni0 plusgrader i Stockholm.