Morgonkollen: Stenkastning mot polisen i natt

globen
Polis utsattes för stenkastning, film ska få killar att sluta tafsa och risk för regn under morgonen. Det är några av rubrikerna till nattens och morgonens händelser.

Stenkastning:

Strax före klockan 01 natten till onsdagen fick polisen larm om ett inbrott i en lokal i Rinkeby. När polisen kom till platsen utsattes patrullen för stenkastning utanför Rinkebyskolan.

Ingen person skadades men en polisbil fick kraftiga plåtskador.

En timme senare kunde en person i 20-årsåldern gripas. Han släpptes senare under natten efter förhör.

Det ursprungliga larmet om inbrott visade sig inte vara något brott.

Film ska få stopp på tafset:

En ny kortfilm med titeln Sluta tafsa! ska få högstadiekillar att sluta ta på unga tjejer. Stockholms stad överväger att visa filmen i alla sina skolor, rapporterar Dagens Nyheter.

Problemet med att tjejer utsätts för tafsande och sexuella kommentarer blev uppmärksammat förra året i samband med ungdomsfestivalen We are Sthlm.

Containerbrand:

Vid 7-tiden på onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten in larm om en brand i en container i Skarnäcks gård. Containern stod under ett träd vilket gjorde att polisen bedömde att det fanns risk för spridning.

Branden kunde senare under morgonen. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Krockkuddar stals ur bilar:

Vid 04-tiden på onsdagsmorgonen fick polisen larm om inbrott i en bil på en parkeringsplats i Barkarby i Järfälla kommun. Det visade sig senare vara ytterligare två bilar som drabbats av inbrott. Navigationsutrustning och krockkuddar hade enligt polisen plockats ur bilarna.

Avfart flyttad:

Avfarten vid Kungens kurva norrgående är under onsdagsmorgonen flyttad 300 meter framåt, uppger P4 Stockholms trafik och service. Detta beror på ett vägarbete.

Regn blir sol under dagen:

Det finns risk för regn under morgontimmarna, uppger SMHI. Men senare under dagen kommer det att klarna upp igen och bli en solig dag. Temperaturen hamnar kring 16 grader.