Morgonkollen: Storbrand i flyktingboende

I natt brann det för fullt i en flyktingförläggning i gamla Lidingö sjukhus. De boende evakuerades och ingen kom till skada. Arkivbild.
I natt brann det för fullt i en flyktingförläggning i gamla Lidingö sjukhus. De boende evakuerades och ingen kom till skada. Arkivbild.
Sarah Sjöström tog i natt sin tredje medalj i OS-bassängen.
Sarah Sjöström tog i natt sin tredje medalj i OS-bassängen.
Ett flyktingboende på Lidingö evakuerades efter storbrand, bilbränder i Järfälla och ännu en OS-medalj till Sarah Sjöström.

Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholms län.

Storbrand i flyktingboende

Klockan 03.33 på fredagsmorgonen gick automatlarmet på gamla Lidingö sjukhus där det nu finns en förläggning för flyktingbarn. Tio enheter och 32 brandmän anlände och fick jobba hårt med att släcka en fullt utvecklad brand i en korridor på andra planet

– Der fanns risk för personskador eftersom folk låg i sina rum och sov. Men vi kunde rädda alla och ingen blev skadad, säger Göran Norman, ledningsoperatör, Storstockholms brandförsvar.

Orsaken till branden är ännu oklar. En förundersökning om grov mordbrand är dock inledd.

Bilbränder i natt

Strax efter klockan 03.00 natten till fredagen brann tre personbilar i Viksjö i Järfälla. De stod parkerade bredvid varandra.

Problem för busstrafiken

Trafiken flyter på bra under fredagsmorgonen. Däremot fick busstrafiken ställas in klockan 22-05 mellan Centralen och Gullmarsplan på grund av underhållsarbeten i Söderledstunneln.

– Det kommer även att ske samma tider på onsdag och torsdag nästa vecka, säger Niklas Valentin, kommunikatör på SL:s presstjänst. Det går ändå att ta sig fram med buss, men då blir det byten på vägen.

Sarah Sjöström tog ny OS-medalj

Simmerskan Sarah Sjöström tog tidigt på fredagsmorgonen svensk tid sin tredje OS-medalj i Rio. Den här gången blev det brons på 100 meter fritt. För Sjöströms del återstår nu 50 fritt och medleylagkappen innan hon kommer hem till Stockholm på onsdag.

Först sol, sedan regn

Under förmiddagen blir det enligt SMHI klart och soligt väder i Stockholms län. Men i natt cirka 02.00 väntas det börja regna.