Morgonkollen: Stort polispådrag efter väpnat rån

Polishelikopter sattes in i jakten på rånarna.
Polishelikopter sattes in i jakten på rånarna.
En restaurang i Jakobsberg rånades sent på torsdagskvällen.
Helikopter och hundpatrull sattes in i sökandet efter rånarna, men lyckades inte spåra dem.

Polis larmades till Jakobsberg i Järfälla vid 22-tiden, efter att tre maskerade rånare tagit sig in på en restaurang och tvingat till sig kontanter. Enligt polisen var en av männen beväpnad med ett pistolliknande föremål.

Rånarna försvann i riktning mot Jakobsberg centrum och polishelikopter och hundpatrull sattes in i jakten på rånarna, men hittills har ingen gripits för rånet.

Ingen skadades fysiskt i rånet, men flera personer chockades.

Fullt på Stockholms sjukhus: ”Katastrofalt”

Enligt flera akutsjukhus i Stockholm råder det just nu akut platsbrist på mottagningarna. Det skriver SvD. En anställd på Karolinska sjukhuset i Huddinge beskriver läget som ”katastrofalt” och berättar att sjukhuset tvingats skriva ut patienter för tidigt. Nu ökar oron för den stundande vinterkräksjukan, som brukar orsaka överbeläggning på sjukhusen.

Två till sjukhus efter krock

Två fordon kolliderade på i en korsning mellan Järfällavägen och Nettovägen i Barkarby på torsdagskvällen, vilket orsakade ett kortare trafikhinder. Polisen larmades till platsen och de två förarna fördes till sjukhus med ambulans. Det finns inga uppgifter om att förarna ska ha skadats allvarligt.

Vädret: Regnig förmiddag

Stockholm bjuder på höga temperaturer på fredagen, men också en hel del regn. Först vid klockan 15 spricker det upp och sedan håller det soliga vädret i sig både under lördagen och söndagen, skriver SMHI.