Min lokala hjälte

Morgonkollen: Strömavbrott i södra Stockholm och tusentals klagomål mot Postnord

Strömavbrott i större delar av södra Stockholm, klagomålen har haglat in mot Postnord och hösten har tagit ett rejält grepp om Stockholm. Här är några av nattens och morgonens hetaste nyheter.

Klagomål till posten har haglat in

Mitt i har tidigare skrivit om poststrulet hos Postnord. Brev från Skattemyndigheten som inte kommit och kallelser från läkare har hamnat på villovägar.

P4 Stockholm meddelar idag att klagomålen inte låtit vänta på sig. Nästan 10 000 klagomål har kommit in till posten från första mars till augusti i år. 4 421 handlade om saknade försändelser.

Våldtagna män ska få akutvård

Ungefär 35 män och pojkar har fått hjälp på Södersjukhusets akutmottagning sedan den öppnade för män i oktober i fjol. Detta meddelar SVT Stockholm. 

– Män och kvinnor är väldigt lika, både när det gäller hur de mår när de kommer på akutbesök, hur man bemöter dem och hur de samarbetar för att få fram bra undersökningar och dokumentation, säger överläkare Lotti Helström.

Berusade personer filmade vandalism

Det har varit ett lugnt dygn för polisen. En person ringde in till polisen efter att denne sett tre personer sparkat på bilar vid Marknadsvägen i Täby. Personerna ska också ha filmat varandra.

På plasten grep polisen en person som är misstänkt för skadegörelse på bil. Personen fick sova ruset av sig innan förhör kunde hållas.

Sprillans nytt stationshus öppnar idag

Bygget av den nya Mälarbanan fortsätter. Nu har turen kommit till Barkarby där ett helt nytt stationshus öppnar idag.

Under ett år har resenärer tvingats promenera mellan ett tillfälligt stationshus och busstorget. Men idag meddelar SL att både ett nytt stationshus och bussterminal står på plats.

Strömavbrott i södra Stockholm i går kväll 

Under gårdagskvällen drabbades stora delar av södra Stockholm av strömavbrott, det meddelar SVT Stockholm. Värst var det i Aspudden där 2000 hushåll var strömlösa. Orsaken ska ha varit en trasig kabelbrytare. Under morgonen hade alla hushåll fått tillbaka strömmen enligt Ellevios hemsida.

Och så vädret

Hösten har tagit sitt grepp om Stockholm. Det är för det mesta mulet med temperaturer på 6-9 grader men lokala gluggar i molnen kan uppstå.