Morgonkollen: Tre unga i svår båtolycka – en död

Tre män fick föras till sjukhus efter en båtolycka som inträffade natten mot tisdag i Saltsjöbaden i Nacka.
Tre män fick föras till sjukhus efter en båtolycka som inträffade natten mot tisdag i Saltsjöbaden i Nacka.
En 19-årig man avled efter en allvarlig båtkrasch i Nacka, Sarah Sjöström tog sig till final på 200 meter fritt och under tisdagen drar kalla vindar in över Stockholm.

Här är morgonens och nattens nyheter.

Allvarlig båtkrasch i Saltsjöbaden:

En 19-årig man avled och två andra män i 20-årsåldern skadades efter att deras båt voltat vid Saltsjöbaden i Nacka natten mot tisdagen.

– Den har gått på grund och sen voltat, säger Anders Mattsson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Den 19-åriga mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna men hans liv gick inte att rädda. De övriga två männen klarade sig undan med lindrigare skador.

Polisen misstänker att alkohol varit inblandat i olyckan och har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i sjötrafik, vållande till annans död, och sjöfylleri, enligt P4 Stockholm.

Sköndalborna bor störst:

Trångboddheten i Stockholm ökar, speciellt i utsatta områden, enligt DN:s granskning av bostadskrisen.

I östra Rinkeby bor invånarna på i snitt 17,8 kvadratmeter per person. Vid Karlaplan är snittet 61,3 kvadratmeter per person och i Norra Sköndal har varje invånare i snitt 68,5 kvadratmeter att röra sig på hemma.

Statistiken visar att det finns drygt 9 000 hushåll i Stockholm med en boyta på mer än 100 kvadratmeter per person. De hushållen hittas vid Karlaplan, Sköndal och i Hammarbyhöjden.

Ökade guldförväntningar på Sarah Sjöström:

Drygt ett dygn efter Sarah Sjöströms första OS-medalj kan hon vara på väg att ta en till. Strax efter klockan tre på tisdagsmorgonen tog hon sig till final på 200 meter fritt och med tiden 1.54,65 var hon snabbast av alla i seminfinalen.

– Jag är inte särskilt van vid det här, jag har aldrig tagit en mästerskapsmedalj på 200 meter fritt i långbana. Efter försök och semi brukar jag vara ganska trött till finalen men jag hoppas att formen är tillräckligt bra så att jag hinner återhämta mig, säger Sjöström till TV3.

Finalen avgörs inatt klockan 03.19.

Blåsigt och kallare under tisdagen:

Ett omfattande lågtryck som dragit in över Skandinavien gör att den som tar sig ut under tisdagen både gör bäst i att hålla i hatten och klä sig lite varmare än vanligt.

Lokalt kan det, enligt SMHI, bli tidvis frisk vind omkring sydväst och lokalt hårda vindbyar, halvklart till mulet och mellan 16 och 20 grader.