Morgonkollen: ”Döm vapenbrottslingar direkt”

Anders Ygeman vill att jourdomstolar ska kunna lagföra vapenbrottslingar redan samma dag som brottet begås.
Anders Ygeman vill att jourdomstolar ska kunna lagföra vapenbrottslingar redan samma dag som brottet begås.
En man bet gäster på en hamburgerrestaurang, vapenbrottslingar ska kunna dömas samma dag och nu får polisen fler kalla mord att sätta tänderna i. Här är morgonens Stockholmsnyheter.

En man gick under söndagskvällen in på en Max-restaurang i Solna och började bita gästerna. Ett vittne uppger för Aftonbladet att han även slog en bebis och en kvinna i slöja.
– Det står nog inte rätt till med den här personen, säger Johan Jensén på polisen till tidningen.
Mannen är gripen misstänkt för misshandel.

Vill att vapenbrottslingar ska kunna dömas samma dag

Inrikesminister Anders Ygeman (S) vill att personer som har gripits med vapen på sig ska kunna lagföras direkt.
– Jag tycker att det är orimligt att den som går omkring med ett skarpladdat vapen på gatan kan släppas ut igen efter att ha erkänt ett brott, säger han i SVT:s Agenda.

Lilians son slogs ihjäl vid Fryshuset

150 kalla mord som polisen inte kan lösa blir snart till 200 mordgåtor. Stockholmspolisens cold case-grupp, som utreder mord från slutet av åttiotalet och fram till 2007, får nu 50 nya fall att sätta tänderna i.
Mitt i har träffat Lilian – vars son blev offer i ett av de mest kända cold case-fallen ”Fryshusmordet”.

Bromma attraktivt för inbrottstjuvar

Under november har upp till 100 anmälningar om inbrott och inbrottsförsök gjorts runt om i länet. Bromma är speciellt utsatt, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
– Stadsdelen anses ha lite dyrare bostäder och i husen finns det nog värdefulla saker så som surfplattor, guld, pengar eller andra dyra saker, säger Tommy Stiernerlantz, kommunpolis.

SMHI-varningen avblåst

Söndagens blåsiga väder orsakade kraftiga förseningar i flyg-och kollektivtrafiken och även under måndagen drabbas resenärer. Under dagen avtar dock de hårda nordvindarna och vädret stabiliseras upp. Sol och nollgradigt på dagen, under eftermiddagen mulnar det på och tidvis kan det komma ett lätt snöfall som under kvällen övergår i regn.

God morgon!