Min lokala hjälte

Morgonkollen:Kvinna hittades drunknad i Tyresö

En kvinna drunknade under natten mot söndag i Tyresö. Polisen utreder skott i Jakobsberg. 6000 bostäder planeras i Täby. Det är några av morgonens rubriker i Morgonkollen.

Natten till söndagen har en kvinna i 60-årsåldern ramlat från en brygga vid Lilla Korpmaren. Polisen har fått rapport om händelsen 04.23. De anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott.

I Jakobsberg har en bil påträffats 03.49 natten till söndag som blivit beskjuten men ingen har skadats och polisen har inte hittat någon misstänkt, men hör med vittnen och ska prata med den som disponerar bilen för att se om personen utsatts för hot. Utredningen fortsätter och brottsrubriceringen är grovt vapenbrott.

En man i 40-årsåldern har hittats med stickskador i bålen i natt i ett bostadsområde på Lidingö. Mannen har förts till Karolinska. Polisen har en patrull i området som bevakar brottsplatsen, rapporterar P4 Radio Stockholm.

Mer Lidingö. Natten till fredagen brann det i en korridor på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Högsätra. Samtliga 15 boende barn och ungdomar evakuerades, och ingen kom till skada, rapporterade Mitt i om händelsen. En förundersökning om grov mordbrand är inledd.

En ny stadsdel i Täby växer fram. 6000 nya bostäder planeras vid Täbygalopp, enligt P4 Radio Stockholm. Men bullernivån från E18 intill kan försvåra arbetet och det finns en oro. Just nu pågår samråd där Täbyborna ger sin syn på bygget. En som inte oroas är Helena Pohjonen, planarkitekt på Täby kommun.

– Vi måste ju ta hänsyn till att det inte blir reflekterande buller från bullerskärmar och dylikt för de som bor på andra sidan E18, det är någonting som vi bearbetar i processen nu så ingen som bor i närheten ska ju få en sämre ljudmiljö framöver än vad de har i dag, säger hon.

Vädret i Stockholm mätte till hela 13 grader vid niotiden nu på morgonen, enligt rapport från SMHI. Vädret spås bli mestadels klart under dagen.