Morgonkollen: Ung biltjuv dömd en tredje gång

16-åring biltjuv dömd en tredje gång för att ha stulit bilar, hårt tryck på länets akutmottagningar efter att Nya Karolinska öppnade och en lugn natt i länet enligt polisen. Här är nattens och morgonens nyheter.

Ung biltjuv dömd en tredje gång

Se bilderna: Här tankar lyxbilstjuven stulen Ferrari. I ett år har 16-åringen stulit lyxbilar, buskört dem och gripits – gång på gång. Nyligen dömdes han för tredje gången kan Mitt i berätta. Samtidigt riktar åklagaren kritik mot att pojken inte häktats tidigare. Läs hela artikeln här.

Landstinget satsar miljoner på solceller

Landstingets första anläggning med solceller är nu igång och invigdes för ett par veckor sedan på Danderyds sjukhus tak. Den ska producera el som motsvarar 35 villors årsförbrukning. Totalt ska Stockholms läns landsting investera 30 miljoner kronor i 20 000 kvadratmeter solceller de närmaste åren. Läs hela artikeln på Mitt i här.

Undersökning mot supportrar nedlagd

Förundersökningen mot sex personer som misstänktes för våldsamt upplopp i samband med derbyt mellan Hammarby-Djurgården läggs ned. Polisen kan inte styrka att de sex misstänkta hade begått något brott. Enligt Carina Berg, gruppchef och förundersökningsledare för den operativa avdelning hos Stockholmspolisen, så har polisens arbete försvårats av att många åskådare var maskerade.

– Jag har lagt ner förundersökning i dag. Vi har tittat på filmer och gjort olika tekniska undersökningar för att försöka knyta en gärningsman till brottet men inte fått något resultat. säger Carina Berg till Mitt i. Här kan du läsa hela artikeln.

Lugn natt

Enligt polisen har det varit en lugn natt i länet.

Hårt tryck på flera akutmottagningar

Det är hårt tryck på akutmottagningen på Södersjukhuset. Mer än hälften av patienterna i november har vistats mer än fyra timmar på akuten. I samband med att Nya Karolinska har öppnat är beredskapen större på SÖS för att ta emot hjärtpatienter.

Omkring 320 patienter söker vård på SÖS-akuten varje dag, dubbelt så många som mottagningen är byggd för, skriver Dagens Nyheter.

Chans till solsken

Idag kan det tidvis bli soligt och temperaturen kommer vara 1-3 plusgrader, enligt SMHI.