ANNONS

Nyheter i Lidingö tidning

Elbrist, ransoneringar, smuggelsprit längs Lidingös kuster, finska barnhem, baltiska flyktingar och en vigsel på Lidingö tidning. Lidingö tidning har skrivit om lokala händelser i 107 år.
Befolkningen på Lidingö hade stadstidningar fram till 1910. När Lidingö blev köping ville de styrande slå vakt om sitt eget samhälle och ville ha nära till ett eget kommunikationsrön som kunde bevaka sin köping, säger Carl-Henrik Ankarberg, som i ett projekt går igenom varenda nummer av Lidingö tidning.
ANNONS

Många rader sport blev det

Lidingö tidning har skrivit om Lidingö-Lasse, bröderna Blomquist och Lidingöloppet. Det har varit en bred palett av idrotter som har fått ta plats på sportsidorna under årens lopp.

Lidingö hembygdsförening tar över gamla årgångar av LT

Lidingö Tidnings arkiv kommer att bevaras hos Lidingö hembygdsförening på Lidingö Museum. Museet planerar också en utställning i höst, som ska berätta om lokaltidningen.

Lidingös många kändisar fick länge leva ostörda

Lidingö har kallats ”kändisön”. Genom åren har tidningen berättat om många kultur- och nöjesprofiler som bott på ön eller haft vägarna förbi. Listan kunde göras lång.

På fredag kommer sista numret av LT ut. Lidingö tidning får tacka alla Lidingöbor för uppmärksamheten under de 107 år som tidningen existerat.

ANNONS