Så var nyhetsåret – och så blir 2018

Skolkaos, rivningshot, krogflytt och konstvåg – några av de heta nyheterna 2017.
Skolkaos, rivningshot, krogflytt och konstvåg – några av de heta nyheterna 2017.
12000 bostäder försenade i Farsta och Sköndal! Kaos på Hökarängsskolan – rektorn slutar! Stiftelse vill riva pensionärernas villor! Nu stänger hyllade krogen!
De närmaste dagarna blickar vi tillbaka på nyheterna som var hetast i Farsta och Sköndal 2017.

Nyheten på morgonen den 26 september, om Stora Sköndals nya stadsdel och rivningshotet mot villaområdet Skogsbyn, var förmodligen årets största i Farsta och Sköndal. 2017 såg också en impopulär rektor och en desto mer populär krögare lämna Hökarängen. Försenade byggprojekt var ett annat återkommande ämne.

Följ vår tillbakablick

Om dessa och andra nyheter kan du läsa mer de kommande dagarna här på vår webb.

Men allt var inte hårda nyheter. Några av årets läsarsuccéer var tillbakablickar, som reportagen om Fruarna på Filippan, Speedwaybanan i Gubbängen och boken om Tallkrogens historia. Här hittar du dem om du vill fräscha upp minnet:

Spaden i marken 2018?

Med ett nytt år runt hörnet kan det också vara frestande att ta en titt i spåkulan och spekulera om vad som händer 2018.

En försiktig gissning är att det kan bli fler artiklar som den här, om att bland annat Telestaden och bostadsplanerna i Farsta centrum är kraftigt försenade:

För hur sugna är bostadsbolagen på att bygga när bostadspriserna faller? Frågan är om det i slutändan ens blir så många bostäder som det är sagt.

Men även om inte byggherrarna vill sätta spaden i marken – så lovar vi på Mitt i Söderort – Farsta, Sköndal att göra det, och fortsätta gräva fram intressanta lokala nyheter från området.

Tack för att du läst oss 2017 – fortsätt följ oss på det nya året!