Jesper Nyholm opererad – missar hela säsongen

Jesper Nyholm
Jesper Nyholm i en match mot Hammarby i fjol. Några fler matcher i år tycks det inte bli.
AIK:s back Jesper Nyholm som skadade sig allvarligt med en fraktur på underbenet i cupmatchen mot Örebro SK i tisdags ser ut att bli borta från spel resten av säsongen i år. Det meddelar AIK Fotboll på sin hemsida i kväll, torsdag.

Det blev operation och operationen bedöms ha gått bra, men konvalescenstiden bedöms ändå bli så pass lång att Jesper Nyholm kommer att vara borta från matchspel hela säsongen 2018.

– Jag har förberett mig för att vinna fotbollsmatcher med AIK 2018 och nu ligger jag här nyopererad, självklart känns det både i benet, hjärtat och huvudet. Jag har ett fantastiskt stöd i flickvän, familj, spelare, ledare och supportrar och det kommer hjälpa mig i min iver att ta mig tillbaka till fotbollsplanen,  säger Jesper Nyholm till AIK:s hemsida.

”Vi lider med Jesper”

Björn Wesstrom, sportchef i AIK Fotboll förklarar att Jesper Nyholm kommer att få allt tänkbart stöd för att komma tillbaka i bästa möjliga form.

AIK Fotboll, Jesper Nyholm skada

Jesper Nyholm ligger skadad på gräset på Friends Arena efter att Örebro SK:s Michael Junior Omoh fullföljt en satsning och stämplat AIK-backen över underbenet så att det gick av. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Vi lider oerhört med Jesper, han har nu en tuff rehabiliteringstid framför sig, både fysiskt och mentalt, säger han till klubbens hemsida.