Nyinflyttad? Låna Carina och lär dig mer om Solna

Carina Myllynen.
Carina Myllynen.
Solna stadsbibliotek vill para ihop nya och gamla Solnabor.

Det är inte bara böcker man kan låna på biblioteket. Från och med fredag ingår även livs levande Solnabor i utbudet. Med det nya projektet ”Låna en Solnabo”, vill Solna stadsbibliotek föra samman gamla och nya Solnabor.

De nyinflyttade, kanske från andra länder, får en möjlighet att prata svenska och lära sig något om staden, och folk som bott i Solna länge får en möjlighet att träffa någon från en annan kultur.

skarmavbild-2016-11-17-kl-11-23-13

Den första att anmäla sig som utlåningsbar var Carina Myllynen från Råsunda.

Varför vill du bli utlånad?

– Jag är öppen för nya bekantskaper och vill visa att det finns pratglada människor här! Vi svenskar är ganska restriktiva över lag, så jag tänker mig att jag kan vara en kontakt eller guide för personer som tillbringat relativt kort tid i Sverige.

– Jag är inte ursprunglig Solnabo, men har bott här länge, och det känns otroligt mycket som hemma. Den bilden vill jag visa och förmedla till andra.

Vad vill du visa av Solna?

– Jag gillar biblioteket, där är jag och mina barn ofta och får tips och information om saker och ting som händer. Även kyrkorna har många bra aktiviteter som körsång och yoga. Och promenader eller jogging runt sjöarna.

– Sen börjar det bli en bättre restaurangmiljö här sen man rev Råsundastadion. Förut var det mest pizza och öl, inte så kul för en 45-årig singelmorsa. Jag vill visa på det lokala livet här i Råsunda., kunna tipsa om småpraktiska saker och det fina utbudet vi har!