ANNONS

Magnus Nylund – vardagshjälten prisad av polisen

Magnus Nylund och polisen Alexander Jeremic på Botkyrkapolisen
Magnus Nylunds arbete belönas nu av polisen. Nylund har även andra prisdiplom på sin vägg.
I hela sitt liv har han brunnit för Fittja.
På fritiden övningskör Magnus Nylund med ungdomar från orten, och tar dem med på fisketurer och skidåkning.
Nu prisar polisen hans brinnande engagemang.
ANNONS

På onsdagskvällen prisades boende på Södertörn för betydande insatser i närområdet. Bland andra hjältar som stått för insatser vid bränder. Även eldsjälen Magnus Nylund som jobbar på fritidsgården Fittja Pulsen prisades.

”Magnus kan man träffa på Fittja Pulsen, där han alltid har något på gång för ungdomarna. Är han inte på ungdomsgården så åker han skidor med barnen eller tar med dem på fiske i sin båt. Han finns till hands för ungdomarna och försöker även hitta jobb åt dem. En eldsjäl.”

Magnus Nylund Fittja Pulsen

Magnus Nylund jobbar på fritidsgården Fittja Pulsen. Foto: Anders Björklund

Nylund: ”Det värmer”

Orden är tagna ur polisens nominering. Magnus Nylund belönas nu med pris från stiftelsen Mia Carlssons fond.

– Det värmer att höra. När man brinner för det man gör finns inga hinder, säger Magnus Nylund som lägger långt mer än de avlönade arbetstimmarna på att finnas till hands för Fittjas ungdomar.

Magnus Nylund och Alexander Jeremic

”Man ska lyfta upp personer som gör samhället till en bättre plats att leva i” säger Alex Jeremic som sett Magnus Nylund insatser från sin roll som gruppchef på Botkyrkapolisen. Foto: Karin Solberg

Övningskör med Fittjaungdomar

Övningskörning är en sak.

– Jag är ute och övningskör mycket med ungdomar. När föräldrarna inte har tid eller tålamod har jag hjälpt till. Jag har varit handledare för många och tar inte en krona i betalt, säger Magnus Nylund.

ANNONS

Magnus Nylund

Magnus Nylund har tidigare fått flera priser. Bland andra KP Arnoldssons pris, Botkyrka kommuns barn- och ungdomskulturpris och Hans Carlbergs minnesstipendium. Här är det i stället sjön Maren som belönat honom med storgäddan. Fiske är ett av Magnus Nylunds stora intressen. Foto: Privat

Enligt polisen är Magnus Nylunds arbete viktigt när det gäller det brottsförebyggande arbetet i Fittja. Den 39-årige Fittjabons liv som eldsjäl handlar delvis om att kombinera aktiviteter han själv är intresserad av med att ge ungdomar en meningsfull fritid.

– Jag tar med bland annat med ungdomar på fisketurer på Albysjön och på skidåkning, berättar han.

Skidåkning för integration

Skidåkningen är en del av integrationen i den svenska vinterkulturen menar Magnus Nylund.

– Vinterperioden är lång, men skidåkningen är kanske inget som prioriteras i många familjer. Jag vill att ungdomarna får upp ögonen för närheten till Flottsbro. Det har gett resultat också. Jag vet till exempel att folk när de blivit äldre åkt på skidresor till Sälen och Åre.

Äldre ungdomar kommer tillbaka

Även äldre ungdomar som nu är för gamla för Fittja Pulsen kommer tillbaka till Magnus Nylund ibland för få hjälp och råd.

Magnus Nylund, Fittjapulsen

På kontoret. Foto: Anders Björklund

Bland annat i jobbsökande.

– En del behöver hjälp med CV-skrivning eller i kontakt med arbetsgivare. Ibland är det så lite som behövs för att hjälpa en människa som har det tufft i livet på rätt bana.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.