ANNONS

Stopp på Nynäsvägen efter övertänd lastbil

Nynäsvägen, väg 73, skulle avlastas med en Södertörnsled.
Trafiken är stoppad på Nynäsvägen efter lastbilsbrand.
En 24 meter lång lastbil, lastad med pellets, fattade under morgonen eld på Nynäsvägen i höjd med Gryts trafikplats i Haninge. Ingen har skadats, men trafiken är stoppad söderut.
ANNONS

Klockan 09:02 på onsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en fullt utvecklad brand i en lastbil på Nynäsvägen i höjd med trafikplats Gryt i Haninge.

När brandkåren kom till platsen visade det sig att branden hade startat i förarhytten på den 24 meter långa lastbilen som transporterade pellets, som används för att elda i bland annat värmepannor.

– Vi lyckades släcka branden innan den spred sig till pelletslasten. Det hade blivit betydligt stökigare att släcka om den hade spridit sig, men det gick bra den här gången, säger, Henrik Nyman, Operativ chef på Södertörnsbrandsförsvarsförbund.

Föraren av lastbilen klarade sig utan skador och lyckades få stopp på lastbilen utan att några andra fordon heller kom till skada. Hur branden i förarhytten startade vet man inte.

Branden är nu helt släckt, men lastbilen väntar på bärgning från platsen. Fram till dess är trafiken i södergående riktning avstängd, medan ett körfält norrut hålls öppet.

När lastbilen väl ska bärgas kommer även norrgående körfält att stängas av tillfälligt.