Nu har de nyöppnat Tungelsta vårdcentral

Familjeläkarna har nu nyöppnat vårdcentralen i Tungelsta.
Stefan och Maria Amérs Familjeläkarna har nyöppnat vårdcentralen.
Stefan och Maria Amérs Familjeläkarna har nyöppnat vårdcentralen.
Stefan och Maria Amérs Familjeläkarna har nyöppnat vårdcentralen.
Tungelsta vårdcentral
Vårdcentralen i Tungelsta.
Nu har Familjeläkarna nyöppnat vårdcentralen i Tungelsta. "Det har varit full fart på lättakuten men det tycker vi bara är kul", säger läkaren Stefan Amér.

På torsdagen i förra veckan nyöppnade Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB vårdcentralen i Tungelsta, som man tagit över från Aleris.

– Det var fullt på lättakuten första dagen och många listade sig direkt. Men man märker också att en del inte riktigt förstått att de behövt lista om sig igen. Landstinget skickade ju ut ett brev om att folk behövde lista om sig när Aleris skulle lämna, sen har folk inte riktigt fått någon ny info från landstinget om att vi tagit över och att vårdcentralen i Tungelsta lever kvar, säger Stefan Amér på Familjeläkarna.

Hälsocentralen Akkas lättakut i Västerhaninge har ju stängt, har ni märkt av det?

– Ja, det har varit full fart på lättakuten, men det tycker vi bara är kul. Vi har stor kapacitet, och vår personal står redo för akuta fall och fler patienter.


Läs mer: Lättakuten i Västerhaninge stängs – men bvc och astma/KOL utökas


Aleris hade 6 000 listade patienter innan man lämnade Tungelsta, men Stefan Amér menar att lokalerna är gjord för 7 000 – 8 000 listade.

Har ni fått några grattis nu när ni tagit över?

– Vi har fått både blommor och gratulationer, och även en docka i present. Det är väldigt, väldigt roligt att starta upp när det finns sådan entusiasm och glädje. Många Tungelstabor har visat att vårdcentralen är viktig för dem.


Läs mer: Klart: Familjeläkarna tar över vårdcentralen i Tungelsta


Enligt Stefan Amér fräschar man dessutom upp mottagningen.

– Vi har kommit igång ganska sent med en del men nu målar vi och moderniserar om, så det ser finare och fräschare ut, säger Stefan Amér.

De flesta i Aleris gamla personal har Familjeläkarna behållit, och personalstyrkan är alltjämt 11 man stor.