Nypremiär för Apollos hyllade monolog

Fredrik Apollo Asplund kör sin föreställning "Det här är min historia".
Fredrik Apollo Asplund kör sin föreställning "Det här är min historia".
På lördag är det nypremiär på Skärholmens stadsteater. Då ger artisten Fredrik Apollo Asplund åter sin hyllade föreställning "Det här är min historia".

Fredrik Apollo Asplund kallar sig dansare, skådespelare, sångare, klubbikon, dj, skribent, polyamorös och högljudd antirasist. Hans självbiografiska monolog, pepprad med musik, handlar om att våga söka sin egen väg och ta sig ur sitt givna sammanhang.

– Jag växte upp i en skog. Med en medfödd känsla av att vara långt ifrån allt har jag alltid tittat och längtat mot horisonter. Ett av mina första minnen är att jag inte är som alla andra. Jag längtade inte efter en epatraktor utan jag ville dansa, berättade han inför urpremiären vid Stadsteatern i Skärholmen i mars 2016.

Fredrik Apollo Asplund växte upp i en av Kirunas förorter men tog sig därifrån till Kungliga svenska balettskolan i Stockholm. Han har arbetat bland annat som gogodansare år Rebecca och Fiona och turnerat med Little Jinder.

Den som är nyfiken på att lära känna honom mer får alltså en ny chans i höst. På lördag den 17 september är det nypremiär. Den 7 oktober ges den sista föreställningen.