Nyrenoverad simhall har läcka i taket

Det läcker in vatten genom taket i Farsta sim- och idrottshall. Detta trots att det bara är några månader sedan hallen öppnade efter en omfattande upprustning.

Renoveringen kostade hela 232 miljoner kronor – 36 miljoner mer än budgeterat. I paketet ingick bland annat en miljöanpassning till moderna krav, med förbättrad ventilation och isolering. Dessutom byggdes en helt ny äventyrsavdelning för barn, med bubbelpool och vattensprutande djur.

Vatten som droppar ner från taket var däremot inte en del av planen. En av dem som blir lidande av problemet är Erdes Hawsho som driver kafé i hallen. Han berättar att det droppar in både i köket och där kaféets kunder sitter. Han har ställt ut hinkar för att samla upp vattnet.

– Det blev värre när snön kom. Om det fortsätter kan det bli riktigt svårt för oss. Jag tycker inte det ska behöva vara på det här sättet efter en ombyggnad, säger han.

Fastighetskontoret arbetar nu med att hitta orsaken till problemet.

– Det är i entrédelen något har hänt, men vi vet ännu inte vad det är. Det läcker ganska mycket vatten, säger Jan Lind, projektchef vid fastighetskontoret.

Ett möte med de entreprenörer som svarade för ombyggnaden var planerat till igår, måndag, efter den här tidningens pressläggning.

– Det är jättesvårt att säga vems fel det är. Men vi ska utreda det och vi måste göra det fort för det får inte stå och rinna så att det blir skador, säger Jan Lind.

Det är i entrédelen något har hänt, men vi vet ännu inte vad det är.Jan Lind fastighetskontoret