ANNONS

Nyrenoverade vård- och omsorgsboendet Edö invigdes

Edö vård- och omsorgsboende
Edö vård- och omsorgsboende har renoverats.
2012 kritiserade Arbetsmiljöverket toaletterna på Edö servicehus. Sen april 2018 har man renoverat lokalerna och i måndags hölls invigningen.
ANNONS

Lokalerna för Edö vård- och omsorgsboende har renoverats av Micasa Fastigheter sen april 2018. Arbetsmiljöverket konstaterade 2012 att toaletterna i servicehuset var för små och krävde att dessa skulle byggas om för att verksamheten skulle få fortsätta drivas. I måndags invigdes boendet efter renoveringen.

Invigning Edö vård- och omsorgsboende

Michaela Hollis, styrelseordförande Micasa Fastigheter, och Lars Jilmstad (M), ordförande Farsta stadsdelsnämnd, inviger boendet. Foto: Niklas Thim

Totalt finns det nu 107 lägenheter i byggnaden, mellan 36-41 kvm stora. Badrummen har blivit större och varje lägenhet har en kokvrå. Det finns flera sociala utrymmen på varje våningsplan och balkong i de flesta av lägenheterna. Från byggnadens södra sida har de boende utsikt över Magelungen. Det har även byggts till två glasterasser på varje våningsplan.

Edö vård- och omsorgsboende

Ett av boendets vardagsrum. Foto: Niklas Thim

Med på invigningen var Michaela Hollis, styrelseordförande Micasa Fastigheter, Lars Jilmstad (M), ordförande Farsta stadsdelsnämnd och konstnären Agnes Mohlin som står bakom de konstverk som ställs ut i och utanför byggnaden.

– Det är en fantastisk miljö här. Nu uppfyller lokalerna alla Arbetsmiljöverkets bestämmelser kring storlek inne på toaletter och liknande. Det finns 100 anställda på Edö och de har fått en bättre arbetsmiljö, säger Lars Jilmstad.

Edö vård- och omsorgsboende

Konstverken ”Omsorg om andra” finns på flera platser kring boendet. Foto: Niklas Thim

Edö vård- och omsorgsboende

Boendet har efter renoveringen 107 lägenheter. Foto: Niklas Thim

De boende flyttade in under december 2019 och hyran ligger på 6 096–6 638 kronor. Verksamheten vänder sig till personer över 65 år som lider av demens eller somatisk sjukdom.

ANNONS

ANNONS