Nystart för ”nattis”

Nu är det klart att förskolan Folkparken börjar med nattis.
Nu är det klart att förskolan Folkparken börjar med nattis.
Kommunen har tecknat ett avtal med Norlandia förskolor om nattdagis på förskolan folkparken.

Nu kommer kommunen återigen kunna erbjuda barnomsorg på obekväma tider för föräldrar som jobbar kvällar och nätter. Förskolan Folkparken som drivs av Norlandia Förskolor har tecknat kontrakt med kommunen.

När nattis drar igång är ännu inte klart men det kan bli innan sommaren eller först i augusti.

–Det är angeläget att man inte ska tvingas avstå från arbete och egen försörjning för att det saknas barnomsorg. Oregelbundna arbetstider och arbete på helger och kvällar är vanligt, säger Lars Valtersson (MP), ordförande i Utbildningsnämnden.

Nattis på Råbäcken förskola stängde för drygt ett år sen och sen dess har det inte funnits barnomsorg på obekväm arbetstid i kommunen. I våras gick kommunen ut med en upphandling men i slutändan fick de inte in några anbud. Då stod det kommunen fritt att teckna avtal med valfri entreprenör.

Faktumet att förskolan Folkparken ligger centralt tror Valtersson kan bidra till en större efterfrågan. Norlandia har påbörjat rekrytering och inköp för verksamheten.

Hur många platser de kommer kunna erbjuda beror på hur ofta de som ansöker behöver omsorg.

– Vi har även verksamhet i Uppsala. Där är det ett 60-tal barn inskrivna men det är sällan mer än fem barn där samtidigt. Men det borde kunna rymmas ett 50-tal platser, Säger Ingrid Lööw, Sverigechef på Norlandia förskolor.