ANNONS

Nystart för kritiserat studenthusbygge i Spånga

Studenthusbygget i Spånga har stått stilla sedan i höstas - men nu ska det återupptas.
Studenthusbygget i Spånga har stått stilla sedan i höstas - men nu ska det återupptas.
Här är äntligen lite goda nyheter för de boende i Prime Livings halvfärdiga studenthus i Spånga: byggbolaget har fått in nya pengar och ska inom kort åtgärda de återstående bristerna.
– Vi håller på att ta fram en åtgärdsplan. Vi räknar med att dra igång arbetet i februari, säger företagets vd Hans Sandén.
ANNONS

Det är försäljningen av tre fastigheter nu under vintern som gett det krisdrabbade företaget ekonomiskt andrum och möjlighet att bygga klart de första två husen i jätteprojektet som totalt har varit tänkt att ge omkring 1 100 studentbostäder.

– Vi ska först färdigställa hus 1 (där hyresgäster redan flyttat in, reds anm.), där det finns en del åtgärder kvar att utföra. När det är klart fortsätter vi med att färdigställa hus 2, säger Hans Sandén.

I de ursprungliga planerna ingick ytterligare ett tiotal hus i samma område. Hur blir det med dem?

– Det kräver långsiktig finansiering som vi jobbar på. Den har vi inte på plats än.

Slut på pengar

Det stora byggprojektet längs Bromstensvägen i Spånga har kantats av problem ända från början. De första studenterna flyttade in i det första av husen i våras innan det var helt klart, och vid en inspektion upptäcktes flera allvarliga brister. Även under hösten hade hyresgästerna problem med farliga elkablar, strömavbrott och råttor i trapphusets väggar.

Samtidigt kom signaler om att Prime Living hade slut på pengar, och bygget avbröts. Under hösten byttes företagets ledning ut.

Bland värsta värdarna

Nyligen fick Prime Living till råga på allt det tvivelaktiga nöjet att hamna på Hem&Hyras lista över landets värsta värdar.

ANNONS

– Det är ytterst beklagligt att vi hamnar på den listan och det försöker vi givetvis att göra någonting åt. Det handlar om händelser som inträffade innan jag tog över, och min uppgift är nu att återupprätta företagets renommé. Men framförallt handlar det om säkerheten för våra boende, säger Hans Sandén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.